Proiect de lege pentru interzicerea tăierii de păduri din jurul Bucureştiului

Deputata USR Diana Buzoianu a depus un proiect legislativ prin care pădurile din jurul Bucureştiului vor fi protejate şi se va interzice exploatarea lemnului din aceste zone. Proprietarii privaţi din Ilfov vor putea primi, la cerere, compensaţii.

543 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege pentru interzicerea tăierii de păduri din jurul Bucureştiului

Proiect de lege pentru interzicerea tăierii de păduri din jurul Bucureştiului

Capitala României este unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa. Conform studiilor oficiale, bucureştenii pierd în medie 22 de luni din viaţă din cauza poluării aerului. Avem nevoie de pădurile din jurul Bucureştiului ca de aer! În tot acest timp, însă, pădurile dispar, de la an la an, sub ochii noştri. Din centura verde a Bucureştiului nu mai trebuie tăiat nici măcar un singur arbore în scop economic. Avem nevoie de legislaţie urgentă, care să interzică exploatarea lemnului din aceste zone, astfel încât să refacem bariera de protecţie din jurul oraşului. Din centura verde a Bucureştiului nu mai trebuie tăiat nici măcar un singur arbore în scop economic”, declară Diana Buzoianu, deputat USR.

Proiectul prevede ca din pădurile din jurul Bucureştiului să nu mai poată fi tăiaţi arbori în scop economic. Dacă aceste prevederi se încalcă, proiectul prevede sancţionarea penală cu închisoarea între 2 şi 7 ani. Utilajele folosite pentru aceste tăieri, care ar deveni ilegale, vor fi confiscate de autorităţile competente. Proprietarii privaţi din Ilfov vor putea primi, la cerere, compensaţii.

„Bucureştiul este zona cu cel mai mare deficit de vegetaţie forestieră din ţară, cu un procent de doar 3% fond forestier, în timp ce judeţul Ilfov se află tot sub limita recomandată de Comisia Europeană, cu un procent de doar 16% fond forestier. Vrem să spunem stop acestei realităţi, stop tăierilor din pădurile din jurul Bucureştiului. Avem nevoie de aceste păduri ca de aer”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici