Proiect de lege: Persoanele cu dizabilităţi ar putea beneficia de pensii de invalididate

Persoanele cu dizabilităţi ar putea beneficia de pensii de invalididate, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale şi prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă, potrivit unui proiect de lege iniţiat de trei deputaţi.

2611 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege: Persoanele cu dizabilităţi ar putea beneficia de pensii de invalididate

Proiect de lege: Persoanele cu dizabilităţi ar putea beneficia de pensii de invalididate. Sursa foto: Mediafax Foto

,,Un nou proiect de lege depus. În timp ce PSD si PNL se luptă pentru păstrarea pensiilor speciale şi a altor beneficii pentru oamenii de partid, azi (luni - n.r.), 8 aprilie 2024, împreună cu alţi doi colegi Bogdan Rodeanu – deputat USR Galaţi şi Lazar Ion Marian deputat USR Vâlcea, am depus un proiect de lege pentru acordarea de pensii de invaliditate, proiect ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilităţi”, scrie, pe Facebook, deputatul Eugen Terente.

El precizează că proiectul prevede posibilitatea ca persoanele cu dizabilităţi să beneficieze de pensie de invaliditate persoanele cu dizabilităţi, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale şi prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă.

„Esenţa textului de lege mai jos: La articolul 61, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5) cu următorul cuprins: <(5) Prin excepţie de la prevederile alin.(1) au dreptul la pensie de invaliditate indiferent dacă au cotizat în sistemul public de pensii, persoanele adulte încadrate în grad de handicap grav, care nu pot fi angajate pe piaţa muncii din cauza gravităţii consecinţelor invalidităţii>”, încheie Terente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici