Proiect de lege: Şoferii de Uber şi Bolt să poată folosi banda de circulaţie dedicată autobuzelor

  • Un tânăr deputat din Iaşi a depus un proiect de lege prin care şoferii companiilor de ride sharing să poată utiliza banda special amenajată pentru transportul public în comun.
  • El susţine că prin această măsură ar dispărea discriminările între companiile de ride sharing şi cele de taxi.
  • De asemenea, vrea să schimbe legea pentru cei care transportă persoane în regim de taxi.
910 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege: Şoferii de Uber şi Bolt să poată folosi banda de circulaţie dedicată autobuzelor

Un deputat USR PLUS din Iaşi, Filip Havarneanu, cu susţinerea mai multor colegi, a depus două proiecte de lege în Parlamentul României referitoare la transportul de persoane. Anunţul a fost făcut de către acesta pe Facebook.

Primul proiect de lege se referă la acordarea unor facilităţi de circulaţie şoferilor care lucrează pentru compani de ride sharing precum Uber sau Bolt. Acesta vrea ca şoferii acestor platforme să poată folosi banda special amenajată pentru transportul public în comun. De aceste facilităţi beneficiază în acest moment şoferii de taxi.

Prin această lege deputatul consideră că ar fi eliminată discriminarea care există între şoferii clasici de taxi şi cei de la Uber sau Bolt. De asemenea, Filip Havarneanu crede că această lege ar ajuta la decongestionarea traficului.

Eliminăm discriminarea care există între şoferii clasici de taxi şi cei la Uber sau Bolt, întrucât ei practică, în definitiv, acelaşi tip de serviciu. Contribuim de asemenea şi la creşterea mobilităţii urbane, avem nevoie de decongestionarea benzilor de circulaţie, nu doar pentru ca toţi clienţii care solicită transport să ajungă mai repede la destinaţie, ci şi pentru a reduce stresul tuturor din traficul de zi cu zi” a explicat deputatul pe Facebook.

O lege şi în ajutorul taximetriştilor

Cel de-al doilea proiect de lege depus de Filip Havarneanu i-ar ajuta pe taximetrişti. Acesta vrea ca taximetrele să poată avea până la maximum 9 locuri. „Dorim să redefinim taxiul ca  autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 9 locuri, în loc de 5. Găsesc justificat acest proiect pentru că, deseori, apar grupuri mai mari de patru persoane care au nevoie să utilizeze simultan un taxi” a mai scris acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
uber,
bolt,
taxi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici