Proiect european pentru a ajuta tineri absolvenţi de studii superioare să găsească un loc de muncă

Aproximativ o sută de tineri absolvenţi de studii superioare vor fi sprijiniţi să-şi găsească mai uşor un loc de muncă, printr-un proiect lansat vineri de Fundaţia MediaPro, MEDIAFAX şi Media Sat, în cadrul căruia va fi dezvoltată o platformă de asistenţă online.

521 afișări
Imaginea articolului Proiect european pentru a ajuta tineri absolvenţi de studii superioare să găsească un loc de muncă

Proiect european pentru a ajuta tineri absolvenţi de studii superioare să găsească un loc de muncă (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Proiectul "Şanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenţi de studii superioare - STASS" (ID 75862), derulat de Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, în parteneriat cu MEDIAFAX şi Media Sat, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prin acest proiect se urmăreşte corelarea aptitudinilor şi cunoştinţele tinerilor absolvenţi de studii superioare cu oportunităţile de pe piaţa muncii din regiunea Bucureşti-Ilfov, în condiţiile în care aceştia au dificultăţi tot mai mari de a se integra pe piaţa muncii în contextul economic actual şi se regăsesc din ce în ce mai des în postura de şomeri sau pe poziţii pentru care sunt supracalificaţi.

La activitaţile proiectului vor lua parte cel puţin o sută de absolvenţi ai unei instituţii de învaţământ superior, şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, pentru care vor fi organizate două seminarii de informare, menite să-i familiarizeze cu oportunităţile de pe piaţa muncii, dar şi activităţi de consiliere şi o bursă a locurilor de muncă prin care le va fi oferit acces direct către companiile care le-ar putea deveni angajatori.

Tot în cadrul proiectului, atât cei o sută de membri ai grupului ţintă, cât şi orice alte persoane interesate de piaţa muncii vor avea acces la o platformă online care va conţine inclusiv un forum de asistenţă online.

Managerul de proiect, Orlando Nicoară, a declarat că platforma online care fi dezvoltată în cadrul proiectului va da posibilitatea tinerilor să afle mai multe despre modul în care se întocmeşte un CV, despre cum pot să-şi construiască un traseu profesional sau despre cererea de forţă de muncă.

"Acum 15 ani, pe vremea când eram student, cumpăram «România Liberă» pentru anunţurile de angajare (...). Lucrurile s-au schimbat, a apărut internetul, care azi nu mai este un mijloc de comunicare restrâns iar pentru tinerii absolvenţi este un mod de a fi", a spus Orlando Nicoară.

Directorul de dezvoltare de la Media Sat, Roxana Pătraşcu, a precizat că cei opt experţi din cadrul companiei implicaţi în proiect vor lucra la crearea platformei online, care va cuprinde cele două analize, informaţii actualizate privind piaţa muncii, obţinute de la instituţiile publice, materiale video cu specialişti în resurse umane, instrumente de testare a tipului de personalitate, precum şi un forum unde specialiştii vor acorda asistenţă online. Platforma urmează să fie finalizată în luna martie a anului viitor.

La rândul său, directorul general MEDIAFAX, Cristi Dimitriu, a spus că instituţia pe care o reprezintă se va implica, în cadrul proiectului, în realizarea unei analize a pieţei muncii la nivelul regiunii Bucureşti - Ilfov, în elaborarea unei analize a traseului profesional pentru cel puţin 200 de persoane care au studii superioare şi sunt în căutarea unui loc de muncă, într-o campanie de informare şi consiliere a tinerilor, dar şi în organizarea bursei locurilor de muncă, programată pentru anul 2012.

Reprezentantul Fundaţiei pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, Gabriela Ralea, a adăugat că, în cadrul proiectului, criteriile de selecţie ale beneficiarilor vor fi elaborate pe parcurs, urmând să fie făcut şi un profil al tânărului aflat în căutarea unui loc de muncă.

Gabriela Ralea a precizat că va fi organizat şi un concurs de idei de afaceri, în cadrul căruia vor fi premiate cu câte 200 de lei cele mai bune 50 de idei.

Proiectul STASS lansat vineri este de tip grant, se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni şi are o valoare totală de 2,1 milioane de lei, din care peste 90 la sută reprezintă finanţare nerambursabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici