Proiect: Fiecare şcoală ar putea avea cabinete de asistenţă psihologică, indiferent de numărul de elevi

Deputatul Ovidiu Ioan Dumitru propune, printr-un proiect de modificare a Legii Educaţiei Naţionale, introducerea obligativităţii ca în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar să existe cabinete de asistenţă psihopedagogică/psihologică, indiferent de numărul de elevi înscrişi.

479 afișări
Imaginea articolului Proiect: Fiecare şcoală ar putea avea cabinete de asistenţă psihologică, indiferent de numărul de elevi

Proiect: Fiecare şcoală ar putea avea cabinete de asistenţă psihologică, indiferent de numărul de elevi (Imagine; Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Dumitru a precizat, printr-un comunicat de presă, că Regulamentul – cadru privind organizarea şi funcţioanarea centrelor judeţene sau ale Municipiului Bucureşti şi a cabinetelor de asistenţă psihopedagogică prevede că o şcoală trebuie să aibă peste 800 de elevi sau 400 de preşcolari pentru a beneficia de un cabinet de asistenţă psihologică sau în cazul şcolilor care nu ating cifra respectivă, acestea se pot grupa pentru a atrage serviciile unui psiholog.

"Elevii trebuie asistaţi în adaptarea la mediul şcolar, social şi familial să depăşească tentaţii precum drogurile, alcoolul, violenţa sau furtul. Iniţiativa mea vine să rezolve necesitatea existenţei unui psiholog care să poată oferi consiliere, în fiecare zi, la o unitate de învăţământ şi nu doar o dată la două-trei zile cum se întâmplă în prezent în cazul şcolilor care nu au peste 800 de elevi înmatriculaţi. În asemenea situaţii se regăsesc numeroase unităţi de învăţământ începând cu şcolile din comune şi sate şi mergând până la cele din Bucureşti", a opinat Ovidiu Ioan Dumitru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici