Proiect: în timp ce Guvernul plânge după bani, un minister propune TVA redus la 5% la produsele pentru copii

Ministrul Familiei Gabriela Firea a prezentat joi că se lucrează la finalizarea unui pachet legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor, iar acesta va cuprinde 10 măsuri, una dintre ele fiind reducerea TVA-ului la produsele pentru copii la 5%.

257 afișări
Imaginea articolului Proiect: în timp ce Guvernul plânge după bani, un minister propune TVA redus la 5% la produsele pentru copii

Proiect: în timp ce Guvernul plânge după bani, un minister propune TVA redus la 5% la produsele pentru copii

Gabriela Firea anunţă că Ministerul Familiei lucrează alături de Ministerul Finanţelor şi de Ministrul Muncii la finalizarea pachetului legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor.

Una dintre măsurile propuse vizează reducerea TVA-ului la 5% la produsele pentru copii. Preţurile se vor reduce semnificativ la următoarele produse: lapte special pentru sugari, în recipiente închise ermetic, preparatele pentru sugari sau copiii mici, la fel ca şi cele din carne, omogenizate, dietetice, cum sunt carne, peşte, legume, fructe, condiţionate pentru vânzarea cu amănuntul, în recipiente de maximum 250 grame, îmbrăcăminte şi accesorii de îmbrăcăminte pentru sugari, şerveţele şi scutece, dar şi pentru livrarea de scaune auto pentru copii.

„Vom urmări, după ce va intra în vigoare acest proiect, ca marile magazine să nu ridice artificial preţul produselor menţionate, aşa cum s-a întâmplat de multe ori până acum, astfel încât această reducere de TVA să fie de un real ajutor familiilor cu copii”, susţine ministrul Familiei.

Ea anunţă şi programul social de interes naţional de prevenire a afecţiunilor care pot apărea în timpul sarcinii „Materna”. În cadrul acestuia, voucherul Materna este gândit pentru a veni în sprijinul viitoarelor mame, după săptămâna a zecea de sarcină, este în valoare de 2500 de lei şi poate fi folosit pentru consultaţiile şi analizele necesare în timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate.

„Am primit mesaje de la mame care ne roagă să găsim o soluţie pentru acoperirea preţului tratamentelor stomatologice ale copiilor. Venim cu un ajutor în valoare de 1500 de lei, pentru copiii între 10 şi 17 ani cu probleme dentare, care au indicaţie de la medicul stomatolog”, mai arată Gabriela Firea.

Ea a mai anunţat că în cadrul programului „Educaţie pentru toţi”, familiile cu venituri de maximum 8000 de lei pe lună, vor primi un ajutor de 1500 de lei pe lună, pentru achitarea serviciilor cu educaţia copiilor, grădiniţe, creşe, after-school.

„Pachetul legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor conţine, în total, 10 măsuri. Orice sprijin din partea parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, şi a reprezentanţilor societăţii civile este binevenit. Doar împreună, în echipă, cetăţeni - Guvern - Parlament putem reuşit să oprim declinul demografic fără precedent în care se află ţara noastră. Din păcate, România se confruntă cu aceeaşi problemă a celorlalte state europene, de scădere drastică a natalităţii, astfel că avem în vedere şi măsuri care s-au dovedit a avea succes în alte ţări în care există ministere dedicate familiei înfiinţate cu zeci de ani în urmă”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
proiect,
tva,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici