Proiectil activ găsit în apropierea sediului Primăriei Băile Herculane

Un proiectil a fost găsit în apropierea sediului Primăriei din Băile Herculane, iar zona a fost izolată de către poliţişti şi pompieri. Proiectul a fost găsit într-o plasă, vineri dimineaţă, când angajaţii primăriei au mers la serviciu.

107 afișări
Imaginea articolului Proiectil activ găsit în apropierea sediului Primăriei Băile Herculane

Proiectil activ găsit în apropierea sediului Primăriei Băile Herculane (Imagine: Thomas Campean/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit viceprimarului staţiunii Bările Herculane, Ionuţ Lalescu, proiectilul a fost găsit pe strada Mihai Eminescu, la o distanţă de aproximativ 200 de metri de primăria oraşului.

Conform acestuia, iniţial oamenii au crezut că este vorba despre un obiect metalic, dar când au deschis plasa în care se afla şi-au dat seama că este un proiectil.

Proiectilul, cu calibrul de 76 de milimetri, a fost ridicat de către echipa pirotehnică a ISU Caraş Severin, la aproximativ trei ore de la descoperire.

Potrivit plutonierului adjutant şef Ion Măran, comandantul echipei pirotehnice a ISU Caraş Severin, proiectul avea o încărcătură explozivă, era trecut prin gura de foc, ceea ce înseamnă că la şocuri puternice sau la temperaturi ridicate ar fi putut exploda.

Proiectilul va fi dus la Reşiţa şi ulterior detonat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici