Proiectil în stare de funcţionare, descoperit în rafinăria Petrobrazi

Un proiectil în stare de funcţionare a fost descoperit, vineri, pe o platformă din incinta rafinăriei Petrobrazi, muniţia fiind ridicată, în vederea distrugerii , de către pirotehniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

67 afișări
Imaginea articolului Proiectil în stare de funcţionare, descoperit în rafinăria Petrobrazi

Proiectil în stare de funcţionare, descoperit în rafinăria Petrobrazi

Muncitori din cadrul rafinăriei Petrobrazi, situată în apropierea municipiului Ploieşti, au descoperit, vineri, pe o platformă din incinta acesteia, un proiectil de calibrul 37 de milimetri.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, lt. Bogdan Iliescu, pirotehniştii din cadrul ISU au ridicat muniţia, care datează din cel de-al doilea război mondial şi au transportat-o într-un loc special amenajat, unde o vor distruge.

Acesta este cel de-al patrulea proiectil descoperit în ultimele trei zile în incinta rafinăriei Petrobrazi.

Miercuri, alte trei proiectile, de calibrul 37 mm, aflate în stare de funcţionare şi datând din anul 1942, au fost găsite de muncitori din cadrul rafinăriei într-un depozit aflat pe o platformă din interiorul acesteia, cele trei proiectile fiind de asemenea ridicate pentru a fi detonate într-un poligon special de către specialiştii din cadrul ISU Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici