Proiectile în stare de funcţionare, descoperite în cimitirul din Bârlad

Zece proiectile de artilerie în stare de funcţionare au fost descoperite, marţi, în cimitirul din Bârlad, de către muncitorii care săpau un mormânt, în zonă intervenind pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, care au ridicat muniţia.

110 afișări
Imaginea articolului Proiectile în stare de funcţionare, descoperite în cimitirul din Bârlad

Zece proiectile în stare de funcţionare, descoperite în cimitirul din Bârlad (Imagine: ISU Galaţi)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, echipa de muncitori care săpa un mormânt în Cimitirul "Eternitatea" din Bârlad a găsit trei proiectile neexplodate, alertând autorităţile prin 112. În zonă a ajuns o echipă de pirotehnişti, fiind descoperite alte şapte bombe, precum şi un tub de cartuş de infanterie.

"Cele zece elemente de muniţie sunt proiectile de artilerie, din care trei explozive şi şapte perforante, toate de calibrul 75 de milimetri. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată într-un loc special amenajat de la sediul ISU, în vederea distrugerii", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici