Proiectul de raport CE invită la consultare publică pe tema codurilor de procedură

Proiectul de raport al CE, obţinut de MEDIAFAX, "invită" România să facă o evaluare a impactului celor patru coduri dar şi să realizeze o consultare publică eficientă pe tema celor două coduri de procedură civilă şi penală, a căror adoptare este cerută cât mai curând.

16 afișări
Imaginea articolului Proiectul de raport CE invită la consultare publică pe tema codurilor de procedură

Proiectul de raport CE invită la consultare publică pe tema codurilor de procedură (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ceea ce priveşte noile coduri, Comisia "invită" România, la capitolul "Concluzii şi Recomandări", "să efectueze o evaluare completă a impactului celor patru coduri asupra funcţionării sistemului judiciar şi a organizării instanţelor şi birourilor procurorilor, dar şi să cuantifice metodele bugetare necesare implementării acestora", potrivit proiectului de raport obţinut de MEDIAFAX.

De asemenea, CE "invită" România să "realizeze o consultare publică eficientă asupra codurilor de procedură civilă şi penală şi să le adopte cât mai curând posibil".

Raportul cere de asemenea "facilitarea unei intrări în vigoare uşoare a celor patru coduri, prin adoptarea unei legi de implementare care va face cadrul legislativ coerent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici