Proiectul NETCITY, la sfârşitul primei etape: Primăria Capitalei va înlătura cablurile aeriene în zona Mircea Vodă

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va înlătura, vineri noapte, cablurile aeriene în zona Mircea Vodă, finalizând prima etapa a proiectului Netcity, respectiv realizarea a 880 de kilometri de instalaţie subterană de distribuţie a energiei electrice, se arată într-un comunicat al muncipalităţii.

1159 afișări
Imaginea articolului Proiectul NETCITY, la sfârşitul primei etape: Primăria Capitalei va înlătura cablurile aeriene în zona Mircea Vodă

Proiectul NETCITY, la sfârşitul primei etape: Primăria Capitalei va înlătura cablurile aeriene în zona Mircea Vodă (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, finalizarea primei etape a proiectului a presupus realizarea a 880 de kilometri de canalizaţie construită pe 1.382 de străzi, respectiv un numar de 11.230 de clădiri branşate la reţea şi peste 330.000 de locuitori care beneficiază de servicii prin intermediul reţelei Netcity.

Netcity este o reţea subterană de fibră optică înfiinţată la iniţiativa PMB pentru eliminarea cablurilor aeriene de pe stâlpii furnizorilor de electricitate şi ai regiei de transport în comun.

Contractul de concesiune a lucrărilor publice "Reţea metropolitană de fibră optică a Municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii - Netcity" fost semnat în data de 2 iunie 2008 pe o perioadă de 49 de ani, între primărie, Netcity Telecom, operatorul reţelei, şi UTI Systems, obiectul fiind realizarea infrastructurii pentru telecomunicaţii din surse private.

Investiţia din partea investitorului privat este de aproximativ 40 de milioane de euro, concesiunea având forma unui parteneriat public - privat.

Valoarea lucrărilor a fost estimată la peste 200 milioane euro şi ar fi trebuit să se încheie în 2012. În decembrie 2008 Primăria Capitalei anunţa finalizarea primului tronson, de 12 kilometri, din reţeaua Netcity, în zona Unirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici