REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL IAŞI: Promovabilitate 56,06 la sută, cu peste 14 puncte procentuale mai mult faţă de anul trecut

Promovabilitatea în judeţul Iaşi la examenul de bacalaureat este de 56,06 la sută, înainte de depunerea contestaţiilor, cu peste 14 puncte procentuale mai mult faţă de anul trecut, un număr de 15 elevi obţinând media 10.00.

2399 afișări

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, la nivelul judeţului, promovabilitatea la bacalaureat se ridică la 56,06 la sută, aproximativ 2.400 de candidaţi fiind respinşi din cei peste 5.400 care au susţinut examenul.

"Din datele pe care le avem, procentul total de promovabilitate pe judeţ este de 56. Se observă un trend ascendent al rezultatelor elevilor din judeţul Iaşi, comparativ cu anul anterior. Trebuie să luăm în considerare că elevii cei mai slabi au ales să nu se prezinte la examen şi că au fost foarte multi corigenţi", a declarat Camelia Gavrilă, şeful ISJ Iaşi.

Ea a precizat că promovabilitatea mai ridicată în acest an faţă de anul trecut arată că, în judeţul Iaşi, semnalele trase după rezultatele slabe din 2011 au avut efect.

"A fost mai multă seriozitate la notare, pe parcursul clasei a XII-a", a spus Gavrilă.

Ea a adăugat că trebuie regândit examenul de bacalaureat la liceele cu profil tehnologic.

"La matematică, la liceele cu profil tehnologic, doar 30 la sută dintre candidaţi au obţinut note de peste cinci. Acolo este problema principală, trebuie regândit examenul", a declarat Gavrilă.

Un număr de 15 candidaţi din judeţul Iaşi au obţinut media 10.00.

Cinci dintre aceştia provin de la Colegiile "Naţional" şi "Costache Negruzzi" din municipiul Iaşi, doi de la colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani şi câte unul de la Liceele "Vasile Alecsandri", "Emil Racoviţă" şi "Mihai Eminescu", toate din municipiul Iaşi.

La Matematică, s-au obţinut 210 de note de 10.00, în timp ce la Limba şi literatură au existat o sută de note maxime.

În municipiul Iaşi, la centrul de examinare din cadrul Colegiului tehnic "I.C Ştefănescu", din cei 351 de elevi care au susţinut examenul doar 32 l-au promovat. Printre candidaţii care au susţinut bacalaureatul în acest centru se numără şi absolvenţii grupului şcolar din localitatea Vlădeni, unde anul trecut promovabilitatea la examen a fost zero.

La Grupul Şcolar "Constantin Brâncuşi" din Iaşi, din 87 de candidaţi, doar 11 au reuşit să-l promoveze.

La Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani, promovabilitatea a fost de 97 la sută.

Anul trecut, în perioada similară, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost puţin peste 41 la sută.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 8 iulie se afişează rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici