Propunere în cazul câinilor comunitari: Eutanasierea celor nerevendicaţi şapte zile

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că legislaţia în domeniul câinilor comunitari trebuie modificată, apreciind că ar putea fi implementat sistemul pe care l-a întâlnit în Franţa, unde un câine nerevendicat timp de şapte zile este eutanasiat.

228 afișări
Imaginea articolului Propunere în cazul câinilor comunitari: Eutanasierea celor nerevendicaţi şapte zile

Propunere în cazul câinilor comunitari: Eutanasierea celor nerevendicaţi şapte zile (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că situaţia câinilor comunitari nu poate fi soluţionată în baza actualei legislaţii, arătând că sunt zone în municipiu unde seara locuitorii sunt terorizaţi de haite întregi de câini.

"Degeaba sterilizăm sute de câini pentru că aceştia ajung din nou în stradă", a spus primarul.

El care a subliniat că se înregistrează şi un "trafic" de câini între localităţi, fiind aduşi în oraş câini care au fost adunaţi din alte oraşe.

"Iubesc animalele, dar mai mult preţuiesc oamenii", a spus Ion Lungu, care consideră că în cazul câinilor comunitari ar putea fi implementat sistemul pe care l-a întâlnit în Franţa, unde un câine nerevendicat timp de şapte zile este eutanasiat.

El a arătat că în România se tergiversează prea mult adoptarea unor măsuri care să soluţioneze problema câinilor comunitari.

Primarul a mai declarat că, în prezent, adăpostul de câini administrat de municipalitate este plin, fiind introduşi aproximativ o mie de câini în acest adăpost, iar pe străzi se estimează că sunt aproximativ 1.500 de câini comunitari.

Ion Lungu a mai spus că, potrivit unui sondaj efectuat în cursul lunii ianuarie, în municipiul Suceava, problema câinilor comunitari se află în primele cinci care necesită o rezolvare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici