Propunerea medicilor de familie: “Cornul şi Laptele” să devină “Masca şi Dezinfectantul”, iar birocraţia adeverinţelor de început de an să fie eliminată

  • Medicii de familie propun guvernanţilor mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu SARS COV 2.
  • Adeverinţele medicale şi fişele de vaccinări pot fi trimise părinţilor prin e mail sau alte mijloace de comunicare la distanţă.
  • În şcoli ar trebui distribuite materiale informative legate de semnele infecţiilor respiratorii.
  • SNMF: Propunem transformarea programului cornul şi laptele în program de tip Masca şi Dezinfectantul.
620 afișări
Imaginea articolului Propunerea medicilor de familie: “Cornul şi Laptele” să devină “Masca şi Dezinfectantul”, iar birocraţia adeverinţelor de început de an să fie eliminată

Mediafax

Transformarea programului Cornul şi Laptele şi program de tip Masca şi Dezinfectantul.

Este propunerea pe care o fac medicii de familie guvernanţilor. Aceştia spun că ar trebui cheltuite efficient fonduri deja prevăzute în buget. Medicii cred că statul trebuie să asigure gratuit vaccinarea antigripală a copiilor din colectivităţile şcolare.

În contextual în care se vor înmulţi virozele în toamnă,  iar acest lucru se va suprapune peste infectările cu Covid, părinţii ar trebui să-i ţină pe copii acasă dacă au simptome de viroze respiratorii.

De asemenea, medicii de familie sunt de părere că în şcoli ar trebui distribuite materiale cu  informaţii clare, scurte şi precise, care să-i ajute pe părinţi să identifice din timp semnele infecţiilor respiratorii, cu atât mai mult cu cât nu există criterii clinice clare de diferenţiere a infecţiei Covid 19 de gripă sau viroză.

Dacă cei mici sunt trimişi în colectivitate şi ulterior ajung la cabinetele medicilor de familie, riscul de răspândire a bolilor, inclusiv a infecţiei  cu Sars Cov 2, creşte foarte mult.

Medicii de familie propun guvernanţilor ca la începutul anului şcolar să nu mai elibereze adeverinţele medicale care să ateste capacitatea copilului de a participa la orele de sport, ci doar adeverinţe care atestă  încadrarea într-o categorie scutită de efort. Ei propun, de asemenea, să nu mai elibereze avizul epidemiologic pentru intrarea sau reintrarea în colectivitate, fişa de vaccinări sau adeverinţe de boli cronice pentru părinţi, solicitate de anumite şcoli. Toate acestea se pot elibera prin mijloace de comunicare la distanţă, precum mailul. 

Medicii de familie mai spun şi că statul ar trebui să introducă gratuitate pentru vaccinarea antigripală a copiilor din colectiviţăţile şcolare, dar şi că ar trebui făcute proceduri clare privind testarea copiilor din colectivităţi suspecţi de infecţia cu Sars Cov 2.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici