Propunerile oficiale pentru măsurile de relaxare: cum se va relua activitatea în hoteluri, birouri, biserici, cabinete stomatologice. DOCUMENT INTEGRAL

  • Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat setul de măsuri care urmează să fie luate după 15 mai
  • Regulile pot fi completate cu propuneri care pot fi transmise către autorităţi
  • Starea de urgenţă este valabilă pe teritoriul ţării până pe 15 mai
  • Citeşte mai jos documentul integral în format PDF
21004 afișări
Imaginea articolului Propunerile oficiale pentru măsurile de relaxare: cum se va relua activitatea în hoteluri, birouri, biserici, cabinete stomatologice. DOCUMENT INTEGRAL

Propunerile oficiale pentru măsurile de relaxare: cum se va relua activitatea în hoteluri, birouri, biserici, cabinete stomatologice. DOCUMENT INTEGRAL

Institutul Naţional de Sănătate a publicat propunerea de măsuri care urmează să fie luate de la 15 mai. Documentul este postat în transparenţă decizională şi poate suferi modificări pe baza propunerilor primite de către Ministerul Sănătăţii. Toate persoanele care vor să transmită propuneri, le pot transmite pe adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Documentul are 13 pagini şi este structurat pe mai multe capitole, în funcţie de activitatea domeniului care urmează să fie redeschis după 15 mai.

Astfel, există referinţe la activitatea din saloanele de înfrumuseţare, din cabinetele stomatologice, din unităţile sanitare non-COVID, din şcoli, birouri, hoteluri şi transport public.

Documentul poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate.

Documentul este lansat în debztare publică şi toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro

Redăm integral propunerile transmise, sâmbătă, de INSP:

„Reguli de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în spaţiile special destinate

1. Prin activitatea de îngrijire personală se înţelege activitatea desfăşurată în spaţii special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură şi cosmetică.

2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în aşteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client şi o distanţă minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37.0, sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii şi cu dezinfecţia mâinilor. Operatorul economic are obligaţia de a pune la dispoziţie materialele şi substanţele necesare.

4. Personalul angajat are obligaţia de a purta în permanenţă mânuşi şi mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului şi suprafeţelor de lucru.

5. Măştile de protecţie utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânuşile vor fi dezinfectate după fiecare client.

6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore”.

PROPUNERI RELAXARE 15 MAI. DOCUMENT INTEGRAL

Recomandări Măsuri Speficic... by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici