Protecţia Consumatorilor din Cluj cere stomatologilor garanţii pe lucrările efectuate

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) cere cabinetelor stomatologice şi medicale acordarea de garanţii pacienţilor pentru lucrările efectuate, fie că este vorba de plombe sau diverse proteze, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Mircea Radu.

113 afișări
Imaginea articolului Protecţia Consumatorilor din Cluj cere stomatologilor garanţii pe lucrările efectuate

Protecţia Consumatorilor din Cluj cere stomatologilor garanţii pe lucrările efectuate

Acesta a afirmat că în perioada următoare comisarii CJPC Cluj vor întreprinde controale la toate cabinetele medicale şi stomatologice din judeţ pentru a verifica şi modul de afişare a preţurilor pentru serviciile efectuate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cerem emiterea de garanţii pe lucrările efectuate, la lucrările dentare, precum şi la folosirea de materiale sau diferite proteze medicale. Nu se emit bonuri şi, ca atare, aceste lucrări nu sunt supuse unor garanţii. Am primit sesizări din partea unor consumatori care au dat bani grei pe lucrări dentare sau proteze şi care nu au avut garanţia că acestea vor avea o durată de folosire mai îndelungată", a spus Radu.

De asemenea, clujenii au reclamat la CJPC şi faptul că nu ştiu cât trebuie să plătească la diferite cabinete medicale sau stomatologice, deoarece preţurile nu sunt afişate la vedere.

"Am avut şi sesizări legate de necunoaşterea tarifelor, dar şi de plata serviciilor medicale. Consumatorii trebuie să fie informaţi despre preţurile practicate de către cabinete medicale sau stomatologice, iar acestea trebuie să fie afişate la loc vizibil. E ca la magazin, când soliciţi ceva trebuie să cunoşti preţul", a explicat directorul CJPC Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici