Protecţia socială din România, subiect de discuţie la Washington într-un eveniment organizat de Banca Mondială

Măsurile necesare îmbunătăţirii sistemului de asistenţă socială din România vor fi discutate în această săptămână la Washington, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, urmând să prezinte, la invitaţia Băncii Mondiale, stadiul în care se află reforma sistemului.

151 afișări
Imaginea articolului Protecţia socială din România, subiect de discuţie la Washington într-un eveniment organizat de Banca Mondială

Protecţia socială din România, subiect de discuţie la Washington într-un eveniment organizat de Banca Mondială (Imagin: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale arată, luni, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX, că ministrul Claudia Boghicevici, împreună cu o delegaţie de specialişti, participă, în perioada 26 - 30 martie, la un eveniment organizat de Banca Mondială la Washington, având ca tema "Protecţia socială din România".

Dezbaterile cu tema "Protecţia socială din România" au loc la sediul din Washington al instituţiei financiare internaţionale. Evenimentul face parte dintr-un proiect de modernizare a asistenţei sociale din România coordonat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi finanţat de Banca Mondială cu 500 de milioane de euro, a precizat sursa citată.

În cadrul vizitei vor fi discutate măsurile pentru îmbunătăţirea sistemului de asistenţă socială din România, urmând să fie abordate în special aspectele relevante ce ţin de sistemul de pensii, piaţa muncii şi programele de asistenţă socială.

Delegaţia MMFPS va avea întrevederi cu conducerea Băncii Mondiale şi cu experţi în domeniul protecţiei sociale şi familiei.

În mai 2011, Consiliul de Directori Executivi al Băncii Mondiale a aprobat un proiect de modernizare a sistemului de asistenţă socială, în valoare de 500 de milioane euro, prin care instituţia financiară internaţională a intrat în parteneriat cu România pentru a susţine implementarea strategiei de reformă a asistenţei sociale.

Strategia de Dezvoltare şi Modernizare a Sistemului de Asistenţă Socială are ca obiectiv realizarea unui sistem unitar, integrat şi funcţional de servicii sociale, pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale unor situaţii care pot genera marginalizarea sau excluziunea socială a persoanei, familiei, grupurilor ori comunităţilor.

Proiectul se concentrează în principal pe programele Guvernului care ţintesc familiile cu venituri mici şi grupurile sociale vulnerabile, precum persoanele cu dizabilităţi, părinţii singuri, familiile de romi şi cele fără venituri din mediul rural, care vor beneficia de o pondere mai mare din ajutoarele sociale.

În cadrul dezbaterilor cu specialiştii Băncii Mondiale, ministrul Claudia Boghicevici va prezenta stadiul în care se află reforma sistemului de asistenţă socială şi măsurile prin care România vizează creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici