Protest al Forumului Românilor din Covasna şi Harghita în cazul panoului cu "Ţinutul Secuiesc"

Forumul Civic al Românilor din Covasna şi Harghita consideră că scopul politic al panoului cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc", amplasat la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov, este acela de a marca "hotarul mult vehiculatei zone cu autonomie teritorială etnică a aşa-zisului Ţinut Secuiesc".

4 afișări
Imaginea articolului Protest al Forumului Românilor din Covasna şi Harghita în cazul panoului cu "Ţinutul Secuiesc"

Protest al Forumului Românilor din Covasna şi Harghita în cazul panoului cu "Ţinutul Secuiesc"

"Cei care l-au amplasat din nou (n.r. - panoul cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc") au recurs, mizând pe naivitatea şi credulitatea celorlalţi, la stratagema străvezie a disimulării pe un panou-suport de genul celor folosite pentru publicitate, dar din conţinut, text, simbolistică si locul amplasării scopul politic de marcare a hotarului mult vehiculatei zone cu autonomie teritorială etnică a aşa-zisului Ţinut Secuiesc este evident", se arată într-un comunicat al Forumului Civic al Românilor din Covasna şi Harghita, semnat de preşedintele Ioan Solomon, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, liderii UDMR încearcă să inducă în eroare opinia publică şi autorităţile centrale de stat prin motivele invocate de ei, respectiv că panoul amplasat la intrarea în judeţul Covasna dinspre Braşov, pe partea dreaptă a DN 11, inscripţionat: "SZEKELYFOLD - ŢINUTUL SECUIESC - SZEKLERLAND" având alături "simbolurile de pe steagul Consiliului Naţional Secuiesc - soarele şi luna - iar deasupra imaginea unei porţi secuieşti, precum şi a unei perechi îmbrăcate în costume naţionale secuieşti", ar fi doar "un simplu şi nevinovat panou publicitar turistic care ar fi legal amplasat din moment ce respectiva construcţie are autorizaţiile necesare".

Conducerea forumului consideră că amplasarea panoului este doar "reeditarea tentativei similare de a marca hotarul "aşa-zisului Ţinut Secuiesc", produsă în urmă cu câţiva ani, când mai mulţi lideri UDMR au montat, în aceeaşi zonă, o placă cu aceleaşi inscripţii şi simbolistică, dar care a fost înlăturată ca nelegală de către autorităţile de stat.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna au inaugurat, joi, la ora 16.00, panoul publicitar cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc", amplasat la graniţa dintre Covasna şi Braşov, în localitatea Chichiş, în prezenţa liderului UDMR Marko Bela, a parlamentarilor UDMR din Covasna şi a doi reprezentanţi PRM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici