Protest al poliţiştilor comunitari din Galaţi, nemulţumiţi de concedieri

Aproximativ o sută de angajaţi ai Poliţiei Comunitare Galaţi au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, pichetând sediul instituţiei, nemulţumiţi că din peste 700 de salariaţi vor mai rămâne, în urma disponibilizărilor, circa 300.

24 afișări
Imaginea articolului Protest al poliţiştilor comunitari din Galaţi, nemulţumiţi de concedieri

Protest al poliţiştilor comunitari din Galaţi, nemulţumiţi de concedieri (Imagine: Bogdan Danescu/Arhiva Mediafax Foto)

Protestul celor aproximativ o sută de angajaţi ai Poliţiei Comunitare Galaţi, desfăşurat în faţa instituţiei, s-a încheiat, luni la prânz, după circa trei ore, protestatarii susţinând că vor relua acţiunile până când problemele pe care le reclamă îşi vor găsi rezolvare.

Liderul Cartel Alfa Galaţi, Romică Gârneaţă, a declarat că poliţiştii comunitari sunt nemulţumiţi că îşi vor pierde locurile de muncă, conform noii organigrame a instituţiei, care prevede reduceri de personal.

Astfel, la Galaţi, din 720 poliţişti comunitari ar urma să fie concediaţi 420, conform noii organigrame.

De asemenea, ei au cerut demisia directorului instituţiei, reclamând mai multe nereguli.

Poliţiştii comunitari au afirmat că directorul instituţiei, Cristian Gâscă, nu ar fi respectat criteriile de disponibilizare şi că impune tuturor angajaţilor să susţină un examen pentru a-şi putea păstra posturile.

La rândul său, directorul Poliţiei Comunitare Galaţi a spus că nu face decât să respecte prevederile legislaţiei existente care se aplică în întreaga ţară.

Şeful Poliţiei Comunitare a mai spus că regretă cele întâmplate, dar că disponibilizările se fac în baza OG 63 şi că această situaţie este generalizată în întreaga ţara.

O parte dintre angajaţii Poliţiei Comunitare Galaţi, care fac parte din personalul contractual, au primit deja preavize, în timp ce restul angajaţilor, care sunt funcţionari publici, ar urma să susţină un examen pentru a-şi putea păstra locurile de muncă.

Cristian Gâscă susţine că acest examen ar avea avizul ANFP, în vreme ce protestatarii afirmă că examenul este ilegal şi că disponibilizările ar trebui făcute în baza unor criterii agreate de sindicate (evaluarea activităţii, situaţia socio-financiară a familiilor).

Prin disponibilizarea poliţiştilor comunitari ar urma să se renunţe la paza în peste 60 de şcoli din municipiul Galaţi şi se vor desfiinţa posturile poliţiştilor comunitari responsabili cu ordinea publică din cartierele oraşului şi nu se va mai asigura paza şi ordinea la meciurile echipei de fotbal Oţelul Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici