Protest al revoluţionarilor din Asociaţia "21 Decembrie 1989", la sediul central al PDL

Aproximativ 70 de revoluţionari din Asociaţia "21 Decembrie 1989" s-au adunat, miercuri, lângă sediul central al PDL, protestând în linişte şi solicitând un dialog cu conducerea PDL pe tema modificării legii privind revoluţionarii.

529 afișări
Imaginea articolului Protest al revoluţionarilor din Asociaţia "21 Decembrie 1989", la sediul central al PDL

Protest al revoluţionarilor din Asociaţia "21 Decembrie 1989", la sediul central al PDL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Vrem o lege dreaptă şi să ne aducem contribuţia, alături de comisiile parlamentare, pentru a ieşi o lege dreaptă, să ne onoreze", a declarat preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989", Doru Mărieş.

Mărieş a spus că în dezbaterea Parlamentului se află un proiect de modificare a legii revoluţionarilor, iniţiat de un deputat PDL şi Asociaţia 21 Decembrie doreşte să discute pe tema acesteia, astfel încât în primele zile ale lunii februarie proiectul să treacă şi de Camera Deputaţilor.

"Dorim să existe cuprins în lege un paragraf prin care să eliminăm din rândul nostru criminalii, instigatorii şi impostorii care nu au fost judecaţi", a precizat Mărieş. El a susţinut că instituţii ale statului cum ar fi Ministerul de Interne, securitatea, armata nu i-au degradat şi nu i-au eliminat din rândurile lor pe aceştia.

Doru Mărieş a precizat că a ales să protesteze în primul rând în faţa sediului PDL pentru că este principalul partid de guvernamânt, dar că intenţia este de a protesta în faţa fiecărui partid, deoarece toate au beneficiat de libertatea câştigată la Revoluţie.

"Solicităm un dialog cu conducerea PDL, să trecem la masa tratativelor, ca împreună cu comisiile parlamentare, aşa cum a promis Roberta Anastase la discuţiile din 20 decembrie, în primele zile ale lunii februarie acest proiect să fie votat, facem curăţenia pe care ne-o dorim cu toţii", a spus Mărieş.

Doru Mărieş a precizat că marţi a vorbit cu un lider PDL, care i-a promis că va fi primit miercuri la dialog înainte de acest protest, dar că acest lucru nu s-a întâmplat, de la poarta sediului PDL explicându-i-se că nu se află niciun lider al PDL prezent şi că, dacă doreşte, poate să lase un memoriu.

Întrebat ce va face dacă nu va fi chemat la dialog, Mărieş a spus că va continua protestele până la capăt, arătând că ar fi şocat ca PDL să refuze dialogul.

Revoluţionarii au protestat în linişte, afişând un banner pe care scria "Vrem dialog pentru o lege dreaptă". Unii dintre ei ţineau în mâini foi pe care era scris "Greva foamei".

Asociaţia 21 Decembrie a avut autorizaţie pentru protestul în faţa sediului PDL pentru o oră, de la 12.30 până la 13:30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici