Protest al unor muncitori la Târgu Jiu: Dan Diaconescu nu a fost lăsat de jandarmi să participe

Aproximativ 200 de muncitori de la fostul combinat de prelucrare a lemnului din Târgu Jiu, Rostramo SA, aflat în procedură de lichidare judiciară, au protestat joi în faţa Prefecturii Gorj, liderul PP-DD, Dan Diaconescu, nefiind lăsat de către jandarmi să se alăture manifestanţilor.

305 afișări
Imaginea articolului Protest al unor muncitori la Târgu Jiu: Dan Diaconescu nu a fost lăsat de jandarmi să participe

Dan Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Muncitorii, care au avut aprobare pentru a protesta în faţa Prefecturii între orele 11.00 şi 13.00, sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de câteva luni, de faptul că societatea este în faliment şi că utilajele sunt vechi, nefiind investiţi bani în retehnologizarea acestora.

Liderul PP-DD, Dan Diaconescu, însoţit de membri ai staff-ului său de campanie, a încercat să se alăture manifestanţilor, însă jandarmii care formau un cordon în jurul acestora i-au blocat accesul.

Jandarmii care delimitau zona de protest i-au interzis lui Diaconescu să se alăture manifestanţilor, acesta întrebând dacă poate să facă acest lucru în calitate de jurnalist.

Însoţit de candidatul la funcţia de senator de Gorj Tudor Barbu, Diaconescu a întrebat de mai multe ori dacă i se permite accesul ca jurnalist, nefiind însă lăsat să treacă de cordonul de jandarmi.

În acel moment, Dan Diaconescu a împărţit flori protestatarilor peste cordonul de jandarmi, cerându-le să le pună "în ţeava puştii jandarmilor".

Mitingul muncitorilor de la fostul combinat de prelucrare a lemnului Rostramo SA, din Târgu Jiu, în faţa Prefecturii Dolj s-a încheiat joi, în jurul orei 12:00, în piaţă rămânând în continuare liderul PP-DD Dan Diaconescu şi aproximativ o sută de simpatizanţi de-ai săi.

Cei aproximativ 200 de muncitori de la Rostramo au plecat din piaţă după ce o delegaţie a lor a fost primită de către prefectul de Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, cărora i-au prezentat nemulţumirile.

Prefectul a preluat o listă cu nemulţumirile muncitorilor şi a promis că o va înainta ministerelor implicate şi Guvernului, luni urmând să aibă o întâlnire cu factori locali de decizie în încercarea de a-i ajuta pe protestatari.

Demersurile prefectului au fost comunicate manifestanţilor de către reprezentanţii care au fost la discuţii, după care muncitorii au decis să se retragă din piaţă cu o oră mai devreme decât aveau autorizaţie.

O parte dintre ei au mers în altă zonă a pieţei la circa 20 de metri distanţă, unde, la ora transmiterii acestei ştiri, se află în continuare Dan Diaconescu şi simpatizanţii săi, cu care acesta discută diverse probleme sociale.

La faţa locului au rămas efectivele de jandarmi care au asigurat liniştea în timpul mitingului muncitorilor de la Rostramo.

Reprezentanţi ai Jandarmeriei Gorj au precizat că zona va fi supravegheată până când piaţa va fi goală, comandantul adjunct al instituţiei, colonelul Florin Popescu, declarând pentru MEDIAFAX că nici Dan Diaconescu, şi nici altcineva din apropierea sa nu vor fi amendaţi pentru miting neautorizat.

Popescu a precizat că Jandarmeria nu consideră prezenţa lui Diaconescu în piaţă alături de circa o sută de persoane ca un miting neautorizat, ci ca pe o întâlnire care a coincis cu manifestaţia muncitorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici