Protest de amploare la Chişinău faţă de nevalidarea rezultatelor alegerilor locale

Mii de manifestanţi s-au adunat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău pentru a protesta faţă de nevalidarea rezultatelor alegerilor locale anticipate pentru Primăria capitalei Republicii Moldova, informează site-ul de ştiri Unimedia.

199 afișări
Imaginea articolului Protest de amploare la Chişinău faţă de nevalidarea rezultatelor alegerilor locale

Protest de amploare la Chişinău faţă de nevalidarea rezultatelor alegerilor locale

Judecătoria Chişinău a anulat, săptămâna trecută, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase. Decizia a fost confirmată de Curtea de Apel şi apoi de Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova.

Protestatarii au votat în unanimitate o rezoluţie prin care solicită o serie de revendicări, printre care şi validarea alegerilor locale noi din Chişinău, cât şi anularea sistemului electoral mixt şi tragerea la răspundere a judecătorilor care au invalidat scrutinul.

Manifestaţia a fost organizată de partidele de opoziţie extra-parlamentare, Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

"Regimul ne-a declarat război, a declarat război democraţiei. (...) În Republica Molcova, nu mai există autorităţi, Parlament, Guvern, măcar pe jumătate legitime. În Republica Moldova ne confruntăm cu un regim autoritar şi care calcă în picioare drepturile noastre", a spus Maia Sandu, liderul PAS, la manifestaţie.

La rândul său, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, le-a spus protestatarilor: "Sunt mândru de noi toţi. Moldova te iubesc! Jos dictatura! Prin votul mixt, prin anularea alegerilor, aceşti criminali încearcă să ne transforme în robi. Trebuie să luptăm până la capăt. Creaţi celule ale rezistenţei. (...) Nu va fi niciun fel de vărsare de sânge".

Protestatarii au scandat: „La puşcărie!”, „Jos mafia!”, „Să vă fie frică, poporul se ridică!”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici