Protest fără precedent în Ilfov. Oamenii au ieşit în stradă pentru aer curat

Într-un marş antipoluare fără precedent pentru comunităţile din Ilfov, sute de locuitori din Corbeanca, de toate vârstele, au protestat sâmbătă, 23 martie, alături de vecini din Baloteşti, Mogoşoaia şi Buftea, cerând autorităţilor naţionale, judeţene şi locale măsuri imediate pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, transmite Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde.

3312 afișări
Imaginea articolului Protest fără precedent în Ilfov. Oamenii au ieşit în stradă pentru aer curat

Protest fără precedent în Ilfov. Oamenii au ieşit în stradă pentru aer curat

În ultimele săptămâni, în Corbeanca şi împrejurimi, arderile ilegale de deşeuri au făcut ca aerul să devină irespirabil, fapt dovedit de senzorii de monitorizare, susţine platforma.

Lipsa de implicare a autorităţilor de la toate nivelurile a scos astăzi oamenii în stradă. Într-o acţiune ce s-a desfăşurat pe 3 kilometri şi a durat 3 ore, participanţii au scandat „Vrem aer curat”, „Fără poluare”, „Păduri pentru oameni”, „Vrem Centura Verde” sau “Ilfov curat”.

Protestul a fost organizat de Asociaţia Activ Corbeanca (www.activcorbeanca.ro) şi susţinut de către Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde (www.centuraverde.ro).

Platforma susţine, îndeamnă şi invită comunităţile din Ilfov şi din ţară să se organizeze, să se unească şi să îşi revendice dreptul la aer curat şi la mediu sănătos.

Acest marş a fost primul dintr-o serie ce vor fi organizate în Ifov, în Capitală şi oriunde în ţară unde este necesar, atât timp cât va fi nevoie. 

Centura Verde Bucureşti-Ilfov este un proiect de sănătate publică cu o puternică componentă socială şi antipoluare, cât şi de mitigare a efectelor schimbărilor climatice, parte a unei soluţii sistemice ce presupune şi o semnificativă componentă de mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici