Video Protest faţă de situaţia din sistemul medical. Manifestanţii au cerut demisia ministrului Achimaş - VIDEO

"Voi daţi afară medicii din ţară", "Ruşine", "Colectiv", "Vrem măsuri, nu promisiuni", "Achimaş pe făraş" au strigat protestatarii vineri seara în faţa Guvernului, în semn de protest faţă de situaţia din spitale unde dezinfectanţii sunt diluaţi, informaţie dezvăluită prin anchete de presă.

4372 afișări

La ora transmiterii informaţiei, protestul din faţa Guvernului s-a încheiat. Doar jumătate din cei care au pornit în marş spre din Piaţa Victoriei, în jur de 300 de persoane au mai ajuns la sediul Guvernului pentru continuarea protestului început în Piaţa Universităţii. Manifestanţii au protestat faţă de încercarea de muşamalizare a situaţiei de către autorităţi, precum şi faţă de modul cum Ministerul Sănătăţii a tratat cazul: prin ridicarea de probe de pe hainele oamenilor din spitale şi a paturilor, şi nu direct din substanţele folosite la dezinfectare.

În jur de 700 de persoane s-au adunat vineri seara la protestul organizat iniţial în Piaţa Universităţii. Similar cu protestele după tragedia de la Colectiv, manifestanţii au plecat în marş spre Guvern, după o oprire la Ministerul Sănătăţii. Ei au cerut aici demisia ministrului Sănătăţii şi au scandat: "Achimaş, pe făraş", "Solidaritate pentru sănătate", "Sănătate pentru toţi, nu doar pentru mafioţi".

În urma mai multor investigaţii de presă, Ministerul Sănătăţii a decis să facă vineri publică lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, nouă dintre aceste unităţi fiind din Capitală. Este vorba despre: Institutul Naţional de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgenţă Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Ştefan, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila şi Spitalul Universitar de Urgenţă, în care rezultatele au fost neconforme în ceea ce priveşte dezinfectanţii folosiţi şi unde au fost trataţi răniţii din Clubul Colectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici