Protest în faţa Penitenciarului Poarta Albă. Angajaţii cer condiţii de lucru mai bune

Peste 40 de angajaţi ai Penitenciarului Poarta Albă protestează, duminică dimineaţa, în faţa instituţiei, cerând, printre altele, eliminarea discriminărilor salariale, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi plata orelor suplimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

269 afișări
Imaginea articolului Protest în faţa Penitenciarului Poarta Albă. Angajaţii cer condiţii de lucru mai bune

Protest în faţa Penitenciarului Poarta Albă. Angajaţii cer condiţii de lucru mai bune

Protestatarii s-au strâns, duminică, la ora 10.00, în faţa unităţii de detenţie, cerând, în principal, condiţii de lucru mai bune şi plata integrală a orelor suplimentare.

"Acţiunea de pichetare a început la ora 10.00. Suntem peste 40 de persoane, angajaţi ai Penitenciarului, aflaţi în timpul liber. (...) Acţiunea se petrece în cadrul celorlalte acţiuni de protest declanţate la nivel naţional de către Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Revendicările sunt: condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, în continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite, stoparea împuternicirilor ilegale, cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Virgil Cîrstea, preşedintele Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sindicaliştii cer şi eliminarea discriminărilor salariale, prin aplicarea legii cadru a salarizării şi pentru personalul din sectorul de apărare ordine publică şi siguranţă naţională, începând din luna octombrie.

Aceştia avertizează că, dacă în urma acestor acţiuni nu vor fi luate măsuri, vor lua în calcul blocarea activitaţii penitenciarelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici