Protest inedit al pescarilor francezi. Oamenii vor bloca vineri tunelul de sub Canalul Mânecii şi portul Calais

Pescarii francezi intenţionează să blocheze vineri tunelul de sub Canalul Mânecii şi portul Calais, în semn de protest faţă de faptul că Marea Britanie nu le-a eliberat mai multe licenţe de pescuit de la Brexit, scrie Reuters.

651 afișări
Imaginea articolului Protest inedit al pescarilor francezi. Oamenii vor bloca vineri tunelul de sub Canalul Mânecii şi portul Calais

Protest inediat al pescarilor francezi. Oamenii vor bloca vineri tunelul de sub Canalul Mânecii şi portul Calais

Membrii asociaţiei pescarilor au declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă online, că un număr mare de vehicule vor fi folosite pentru a bloca Tunelul Canalului Mânecii, care este folosit pentru a transporta mărfuri pe calea ferată între Marea Britanie şi Franţa.

Londra şi Parisul se află în conflict în ceea ce priveşte numărul de licenţe pe care Marea Britanie le-a alocat navelor franceze pentru a le permite să pescuiască în apele britanice de la ieşirea din Uniunea Europeană.

Franţa - şi pescarii săi - spun că ar fi trebuit să fie alocate mult mai multe licenţe şi că nu mai au răbdare. Marea Britanie spune că respectă acordurile post-Brexit.

În aprilie, pescarii francezi au blocat camioanele care transportau peşte din apele britanice către centrele de prelucrare din Franţa.

În mai, marina britanică a trimis două nave de patrulare atunci când ambarcaţiunile franceze au blocat portul Saint Helier din Jersey.

"Suntem dezamăgiţi de ameninţările cu activităţi de protest", a declarat joi purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson. "Evident, va fi o problemă pentru francezi să se asigure că nu există acţiuni ilegale şi că nu este afectat comerţul, dar continuăm să monitorizăm situaţia îndeaproape".

Franţa şi Marea Britanie s-au criticat reciproc şi în legătură cu moartea a 27 de migranţi care s-au înecat miercuri când au încercat să traverseze Canalul Mânecii cu o barcă pneumatică

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici