Protest la CAB: Un grefier a redactat o decizie folosind jumătate din fiecare cuvânt

Un grefier de la secţia a IV-a Civilă a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a redactat o decizie, scriind doar jumătate din fiecare cuvânt în semn de protest.

255 afișări
Imaginea articolului Protest la CAB: Un grefier a redactat o decizie folosind jumătate din fiecare cuvânt

Protest la CAB: Un grefier a redactat o decizie folosind jumătate din fiecare cuvânt (Imagine din arhivă; Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Nici magistraţii şi nici angajaţii Curţii de Apel Bucureşti nu au suspendat şedinţele de judecată în semn de protest, deoarece instanţa ar fi devenit incompatibilă să judece orice fel de act administrativ legat de salarizarea din justiţie, astfel că un grefier nemulţumit că îşi va primi salariul fără sporul de 50% a apelat la această formă inedită de protest.

De asemenea, Ştefania Teleman, liderul sindicatului "Projust" a spus că personalul auxiliar cere ministrului Justiţiei să facă un proiect de ordonanţă prin care să le fie reeşalonate şi datoriile la bănci.

Atmosfera angajaţilor instanţelor bucureştene este marcată şi de faptul că vineri este zi de salariu, pe fluturaşii de salariu nefiind trecut sporul de 50% de suprasolicitare neuropsihică.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici