Protest la Constanţa, pentru a se permite pelerinajul de Sfântul Andrei. Zeci de oameni amendaţi

Zeci de oameni au participat, marţi, la un protest spontan, în faţa Judecătoriei Constanţa, manifestanţii solicitând suspendarea hotărârii CJSU privind carantina şi permiterea realizării pelerinajului la Peştera Sfântului Andrei. Poliţiştii au dat mai multe amenzi.

1375 afișări
Imaginea articolului Protest la Constanţa, pentru a se permite pelerinajul de Sfântul Andrei. Zeci de oameni amendaţi

Protest la Constanţa, pentru a se permite pelerinajul de Sfântul Andrei. Zeci de oameni amendaţi

Constănţenii au participat la un protest spontan marţi, în faţa Judecătoriei Constanţa, unde ÎPS Teodosie a mers să solicite instanţei suspendarea hotărârii CJSU Constanţa şi, implicit, permiterea realizării pelerinajului tradiţional la Peştera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 şi jandarmii din cadrul IJJ Constanţa au identificat manifestanţii, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanţa.

„Nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă şi nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun poliţiştii despre manifestanţi.

Au aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse de actualul context epidemiologic, cât şi pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială.

De asemenea, poliţiştii Secţiei 3 au sancţionat contravenţional o femeie şi un bărbat, care nu purtau masca de protecţie, cuantumul total al amenzilor fiind de 4.000 de lei.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a anunţat în prima jumătate a lunii noiembrie, că va apela la instanţă dacă, din cauza restricţiilor din pandemie, nu va putea să ajungă, în ziua de Sfântul Andrei, la peştera Apostolului, din apropierea localităţii Ion Corvin, judeţul Constanţa.

ÎPS Teodosie spune că 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor şi trebuie să ne susţinem „drepturile noastre de închinători” în instanţă.

„Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul.

Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici