Protest la limita dintre viaţă şi moarte. Un deţinut dintr-o închisoare din România stă pe acoperişul închisorii de mai bine de 30 de ore

Deţinutul de la Penitenciarul Focşani, care a urcat pe acoperiş şi protestează faţă de decizia judecătorilor într-un proces în care este implicat, nu a fost coborât de mai bine de 30 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

692 afișări
Imaginea articolului Protest la limita dintre viaţă şi moarte.  Un deţinut dintr-o închisoare din România stă pe acoperişul închisorii de mai bine de 30 de ore

Protestest la limita dintre viaţă şi moarte. Un deţinut dintr-o închisoare din România stă pe acoperişul închisorii de mai bine de 30 de ore

Angajaţii Penitenciarului Focşani au încercat, timp de mai bine de 30 de ore, să îl convingă pe bărbat să renunţe la protest, însă deţinutul a refuzat să coboare de pe acoperişul pe care a urcat în timpul nopţii de marţi spre miercuri.

Protestatarul stă la înălţime şi le-a spus gardienilor că vrea ca povestea sa să fie mediatizată.

În acest caz, reprezentanţii Penitenciarului Focşani au înştiinţat Parchetul şi Poliţia.

„Administraţia unităţii monitorizează îndeaproape situaţia, fiind în dialog permanent cu deţinutul şi încearcă identificarea unor soluţii care să răspundă problemei semnalate de către acesta. De asemenea, conform prevederilor legale în vigoare, a fost înştiinţat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Poliţia Municipiului Focşani şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani”, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani, Geta Gură.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Deţinutul a urcat pe acoperiş în timpul nopţii de marţi spre miercuri, în semn de protest faţă de decizia judecătorilor într-un proces în care este implicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici