Protest la Mamaia: Doi bărbaţi au ameninţat că se aruncă de pe un hotel, nemulţumiţi de demolarea mansardei

Doi bărbaţi s-au urcat pe acoperişul unui hotel din Mamaia, unde sunt chiriaşi, şi au ameninţat că se aruncă, după ce autorităţile au venit să demoleze mansarda imobilului, care ar fi fost construită ilegal.

957 afișări
Imaginea articolului Protest la Mamaia: Doi bărbaţi au ameninţat că se aruncă de pe un hotel, nemulţumiţi de demolarea mansardei

Protest la Mamaia: Doi bărbaţi au ameninţat că se aruncă de pe un hotel, nemulţumiţi de demolarea mansardei (Imagine: www.hotelhistria.ro)

Cel de-al doilea bărbat care se urcase pe acoperiş a fost convins să coboare, la ora transmiterii ştirii demolarea fiind începută.

Potrivit comisarului Emil Moraru, comandantul trupelor speciale, după aproape o oră de protest pe acoperişul clădirii, bărbatul a înţeles că trebuie să coboare şi s-a calmat.

"I-am explicat că trebuie demolată mansarda clădirii şi a înţeles că trebuie să coboare de pe acoperiş", a mai spus Moraru.

Celălalt bărbat care a protestat pe acoperişul clădirii a fost dus la Poliţie pentru a da declaraţii, urmând ca şi cel de-al doilea protestatar să fie condus la Secţie pentru audieri.

La ora transmiterii acestei ştiri, autorităţile locale au început demolarea părţii din construcţie ridicată ilegal, pe perioada intervenţiei fiind oprită alimentarea cu gaze şi electricitate.

Potrivit autorităţilor, proprietarii au extins hotelul cu două niveluri la mansardă, fără a avea autorizaţie de construcţie.

Marţi dimineaţă, autorităţile locale au venit cu buldozere la faţa locului, pentru a demola construcţia ilegală, la acţiune fiind prezenţi poliţişti, procurori, jandarmi, trupe DIAS.

Şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Petrişor Cruceanu, a declarat că este o acţiune a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru intrarea în legalitate.

"Este o acţiune de aducere a clădirii la starea iniţială care aparţine MDRT-ului. Unele părţi din această clădire au fost ridicate abuziv, lucrările s-au realizat fără autorizaţie şi ca o părere personală nu ştiu de ce a fost tolerat până acum", a afirmat Petrişor Cruceanu.

El a precizat că toate cheltuielile legate de demolare vor fi suportate de către MDRT, urmând ca suma respectivă să fie recuperată ulterior de la proprietarul clădirii.

Petrişor Cruceanu a explicat că vor fi demolate etajele 4 şi 5 ale unităţii, precum şi extinderile de la balcoanele hotelului care au fost ridicate fără autorizaţie.

În schimb, patronul Hotelului Histria, George Bosânceanu, susţine că toate acţiunea reprezintă un abuz al autorităţilor. El susţine că imobilul nu mai are destinaţie turistică, ci găzduieşte chiriaşi.

"Este un abuz pentru că au venit pe Ordonanţa 41/2010 care stipulează clar că orice clădire cu destinaţie turistică sau până în 200 de metri de la linia de coastă se dărâmă. Nu are temei legal pentru că eu am anunţat Ministerul Turismului, am şi documente de la acesta, că nu am destinaţie turistică, iar în cadastru se precizează că am 205 metri până la linia de coastă", a afirmat Bosânceanu.

El a explicat că se judecă cu Primăria Constanţa şi cu Inspectoratul în Construcţii pentru intrarea în legalitate şi că nu există o hotărâre definitivă în acest sens. Bosânceanu mai spune că unitatea are 256 de camere, dintre care 56 sunt la etajele 4 şi 5, care urmează să fie demolate.

Potrivit lui George Bosânceanu, va fi demolată o suprafaţă de aproximativ 40 la sută din hotel.

Patronul hotelului a mai afirmat că va face plângeri penale împotriva autorităţilor pentru abuz în serviciu.

În semn de protest, doi dintre locatarii unităţii s-au urcat pe acoperiş şi ameninţă că se aruncă dacă se continuă acţiunea. Între timp, unul dintre ei a fost dat jos de către trupele speciale, iar în prezent se continuă negocierile şi cu celălalt pentru a-l convinge să coboare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici