Protest la Protecţia Copilului Botoşani: Angajaţii reclamă că nu au primit sporurile. Ministrul Budăi, prezent

Aproximativ 200 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani au protestat, vineri, reclamând că nu au mai primit sporurile. La manifestaţie a venit şi ministrul Muncii, Marius Budăi, fostul coleg al protestatarilor, care a promis că problema va fi rezolvată.

367 afișări
Imaginea articolului Protest la Protecţia Copilului Botoşani: Angajaţii reclamă că nu au primit sporurile. Ministrul Budăi, prezent

Protest la Protecţia Copilului Botoşani: Angajaţii reclamă că nu au primit sporurile. Ministrul Budăi, prezent

Peste 200 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani au ieşit, vineri, în stradă, în faţa instituţiei, nemulţumiţi că nu au primit mai multe sporuri.

Reprezentanţii Sindicatului Impact Botoşani spun că ar fi vorba de neacordarea sporurilor stabilite prin regulamentul aprobat prin HG 153 din 2018, prin care salariaţii care lucrează în centre, salariaţii din sistemul de asistenţă socială, pot beneficia de sporuri între 15 şi 50% dacă lucrează cu persoanele cu dizabilităţi.

Reprezentanţii sindicatului impact Botoşani, precum şi conducerea DGASPC Botoşani au fost, joi, în audienţă la ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru a-i cere acestuia sprijin în rezolvarea situaţiei care afectează peste 550 de angajaţi ai instituţiei.

Ministrul Budăi, care a lucrat timp de 18 ani la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, a venit, vineri, la protest şi le-a sus foştilor colegi că va rezolva situaţia.

“Împreună cu cei de la Resurse Umane şi cu Serviciul Juridic din cadrul Ministerului am identificat soluţia în rezolvarea problemelor. Din discuţiile pe care le-am avut cu doamna director şi cu preşedinta de sindicat şi uitându-ne puţin pe bugetul direcţiei de anul acesta, sunt bugetate atât măririle de salarii de la 1 ianuarie, sunt bugetate voucherele de vacanţă. Am dat o ordonanţă de urgenţă săptămâna trecută, cu aprobarea doamnei prim-ministru, prin care indemnizaţia de hrană a fost scoasă din marja de spor de 30 la sută, ceea ce solicită dumnealor acum cu ceea ce am venit noi în plus eu cred că se va încheia în mod amiabil şi într-un mod corect”, a declarat Ministrul Budăi.

Conducerea DGASPC Botoşani spune că răspunsul primit de la Ministerul Muncii a fost unul favorabil şi că oamenii îşi vor primi sporurile începând cu 1 ianuarie.

“Am primit un răspuns favorabil cu ajutorul căruia putem acorda sporul, conform buletinelor de expertizare începând cu 1 ianuarie”, a declarat directorul DGASPC Botoşani, Doina Nacu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici