Protest pe Dealul Mitropoliei faţă paşapoartele biometrice

Peste 200 de persoane protestează, sâmbătă, pe Dealul Mitropoliei, faţă de introducerea paşapoartelor biometrice, susţinând că prin introducerea acestor documente li se încalcă libertatea de gândire şi credinţă, precum şi libertatea de mişcare.

115 afișări
Imaginea articolului Protest pe Dealul Mitropoliei faţă paşapoartele biometrice

Protest pe Dealul Mitropoliei faţă paşapoartele biometrice (Imagine: stirileprotv.ro)

Protestatarii au în mâini hârtii pe care scrie "Refuz semnul fiarei 666", "Nu mai vrem dictatură. Refuz cipul" şi numărul 666 înscris într-un cerc tăiat.

Aceştia susţin că se aşteptau ca Biserica Ortodoxă Română să se implice mai mult în acţiunile pentru interzicerea documentelor, iar protestul de sâmbătă este şi un reproş la adresa reprezentanţilor BOR.

În opinia protestatarilor, introducerea cipului în paşapoarte nu este o măsură de securitate, ci o încălcare a dreptului la identitate.

Protestul este autorizat de municipalitate, participanţii la acţiune susţinând că vor mai organiza şi în perioada următoare astfel de manifestări, în încercarea de a determina autorităţile să renunţe la introducerea acestor documente.

Citeşte şi:

Paşapoartele biometrice, avizate de comisia de apărare din Cameră

Rugăciuni şi previziuni fataliste, la procesul privind paşapoartele biometrice

Protest al mai multor ONG-uri faţă de introducerea de cip-uri în acte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici