Video Protestatar care a ameninţat că se aruncă în gol, dacă nu vorbeşte cu Iohannis şi cu ministrul Justiţiei, dat jos de pe Tribunalul din Braşov, după aproape opt ore de negocieri

Un cunoscut protestatar din Braşov s-a urcat pe clădirea Tribunalului din oraş şi a ameninţat că se aruncă în gol, dacă nu vorbeşte cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul Justiţiei. După 8 ore de negocieri, bărbatul a renunţat la gest, convins de vicepreşedintele instanţei.

640 afișări

Gheorghe Botorog, cunoscut protestatar din Braşov, a profitat vineri de faptul că la Tribunal au loc lucrări de renovare şi s-a urcat pe nişte schele lipite de clădire, apoi a ameninţat că se aruncă în gol.

Timp de aproape opt ore, poliţiştii negociatori au încercat să îl convingă să coboare. Singura care a reuşit să se facă ascultată de Botorog a fost Cristina Gabriela Ciolacu, vicepreşedintele instanţei, care a îmbrăcat haine de pompier şi a urcat, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, alături de protestatar.

„Am intervenit cu un echipaj SMURD şi o autoscară şi am solicitat şi o pernă pneumatică de la ISU Covasna. În plus, doi alpinişti au stat în permanenţă la faţa locului. Au fost prezenţi şi poliţişti şi jandarmi, dar nimeni nu a reuşit să-l convingă să coboare. În final, doamna vicepreşedinte a Tribunalului s-a echipat corespunzător în pompier, cu cască şi centură şi a urcat autoscara. La scurt timp a coborât şi a fost urmată şi de protestatar“, a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Gheroghe Botorog a fost condus, vineri noaptea, la Spitalul de Psihiatrie din Braşov de către un echipaj de la Brigada Mobilă de Jandarmi, acestuia fiindu-i întocmit şi un dosar penal.

„În urma evenimentului, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează verificări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar la finalizarea intervenţiei bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie“, a declarat Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Gheorghe Botorog a fost condamnat în trecut pentru fapte antisociale timp de doi ani şi a ispăşit pedeapsa la Penitenciarul Codlea. Potrivit autorităţilor, la protestul de la Tribunalul Braşov, bărbatul a cerut să vorbească cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul Justiţiei, pentru că el consideră că a fost închis pe nedrept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici