Protestatarii de la Autobaza Titan cer ca Oprescu să vină să discute cu ei

Cele câteva sute de angajaţi ai RATB care s-au adunat la Autobaza Titan refuză să încheie protestul spontan şi să revină în traseu până când nu vor avea o discuţie cu primarul general al Capitalei pe care îl aşteaptă în curtea depoului Titan.

38 afișări
Imaginea articolului Protestatarii de la Autobaza Titan cer ca Oprescu să vină să discute cu ei

Protestatarii de la Autobaza Titan cer ca Oprescu să vină să discute cu ei (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Liderul protestarilor, Florin Meteleanu, susţine că negocierile purtate în dimineaţa zilei de joi la sediul RATB nu îi interesează pe cei aflaţi în curtea şi în faţa depoului Titan, ei dorind o discuţie cu primarul general.

"Dacă Oprescu nu vine aici între noi să discute cu noi înseamnă că-şi bate joc de cetăţenii Bucureştiului pe care spune că îi iubeşte atât de mult. Trist este că o face prin intermediul nostru", a spus liderul ales ad-hoc al protestarilor, Florin Meteleanu.

El a criticat faptul că, până în prezent, angajaţii nemulţumiţi ai RATB au dialogat cu primarul general doar prin intermediul presei, doar aşa aflând poziţia acestuia faţă de problemele lor.

"Nu ni se pare normal să discutăm cu dânsul doar prin presă, este o lipsă de respect şi faţă de noi şi faţă de bucureşteni", a mai spus Meteleanu.

Acesta a declarat că protestul nu se va termina până la discuţia cu Oprescu, spunând că dacă acesta va refuza să vină între nemulţumiţi, la autobaza Titan, problema lipsei transportului în comun ar putea escalada, ajungând chiar în atenţia premierului.

"Nu vine Oprescu, vine Boc. Asta e, vorbim cu Boc", a spus Meteleanu.

La momentul transmiterii acestei ştiri, la autobaza Titan se aflau circa 600-700 de muncitori, în general şoferi ai mijloacelor de transport în comun ale RATB.

Potrivit altor reprezentanţi ai protestatarilor, numărul nemulţumiţilor ar fi mai mare de 1.000, însă unii dintre ei nu au ajuns încă la autobaza Titan, iar alţii s-au retras pentru a se odihni după o noapte albă.

Protestul a fost declanşat, miercuri noapte, la acţiune participând iniţial 400 de angajaţi ai regiei, pe parcurs adăugându-li-se alţi colegi.

Oamenii au spus că au recurs la această formă de protest deoarece în ultimele două luni salariile lor au început să scadă. Aceştia au precizat că în ultimele luni nu au depăşit 130 de ore lucrate, în condiţiile în care în perioade similare ale altor ani lucrau şi aproximativ 200 de ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici