Proteste ale cadrelor didactice din şapte licee din Piteşti

Cadrele didactice de la Liceul "Dinu Lipatti" din Piteşti au refuzat, vineri, să intre la cursuri, iar o parte din dascălii altor şase licee din judeţul Argeş au oprit activitatea, la ora 12.30 fiind programat un miting de protest al sindicaliştilor din educaţie, în faţa ISJ Argeş.

106 afișări
Imaginea articolului Proteste ale cadrelor didactice din şapte licee din Piteşti

Proteste ale cadrelor didactice din şapte licee din Piteşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit liderului FSLI Argeş, profesor Adrian Voica, profesorii de la Liceul "Dinu Lipatti" din Piteşti nu au intrat la cursuri, vineri, iar începând cu ora 11.00 aceştia vor organiza o acţiune de protest în faţa unităţii de învăţământ.

"În alte şase licee din judeţ există, de asemenea, profesori care nu vor să îşi desfăşoare activitatea didactică. Toţi sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25 la sută, de reducerea indemnizaţiilor de concediu, dar şi de politizarea fără precedent a învăţământului românesc", a declarat liderul FSLI Argeş.

Potrivit acestuia, începând cu ora 12.30 cadrele didactice din judeţ afiliate la FSLI sunt aşteptate la o acţiune de protest în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici