Proteste în Bucureşti: Peste 300 de manifestanţi în Piaţa Victoriei şi Universităţii. Protestele s-au încheiat fără incidente majore

Peste 300 de persoane au participat, miercuri seară, în pieţele Victoriei şi Universităţii din Bucureşti, la două proteste faţă de clasa politică, primul având majoritare mesajele contra premierului Victor Ponta, iar al doilea, pe cele anti-USL şi anti-PDL.

2191 afișări
Imaginea articolului Proteste în Bucureşti: Peste 300 de manifestanţi în Piaţa Victoriei şi Universităţii. Protestele s-au încheiat fără incidente majore

Proteste în pieţele Victoriei şi Universităţii, cu mesaje contra lui Ponta şi a clasei politice (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Protestele s-au încheiat fără incidente majore, după aproximativ patru ore.

Protestatarii din Piaţa Victoriei s-au adunat în jurul orei 19.00, manifestaţia lor începând sub forma unei promenade în zona sediului Guvernului. În final, participanţii, printre care s-a aflat şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, au rămas pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, flancaţi de jandarmi.

Oamenii, aproximativ 200 la număr la ora 20.00, au adus la protest coli de hârtie pe care au fost imprimate mesaje ca "Ponta, demisia!", "Opriţi-vă!" şi "PONTA doctor în drept PENAL".

În jurul orei 21.00, unul dintre protestatari a fost ridicat şi dus la o maşină a Jandarmeriei.

La fântâna de la Universitate, tot la ora 19.00, s-au adunat aproximativ 100 de persoane, în majoritate tineri, care au protestat cu scandări ca "PDL şi USL fură prin rotaţie" şi pancarte cu mesaje printre care "La proba de dictatură, Ponta şi Antonescu l-au plagiat pe Băsescu".

Alte mesaje scrise pe pancartele de la protestul de la Universitate sunt "Poporul prost nu mai vrea băieţi deştepţi", "Acelaşi scenariu, alţi actori" şi "Justiţie liberă".

În jurul orei 21.00, numărul protestatarilor a scăzut la câteva zeci, odată cu plecarea unui grup de fani ai unor echipe de fotbal. Cei rămaşi au continuat să scandeze contra partidelor care au făcut rocada la guvernare. Câţiva protestatari, care spuneau că au fost la Universitate şi la manifestaţiile din ianuarie, au scandat contra şefului statului, de pe trotuarul dinspre Teatrul Naţional.

Jandarmii au asigurat ordinea şi în Piaţa Universităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici