Video Protestul BNS s-a încheiat cu o oră mai devreme decât fusese anunţat - VIDEO

Protestul BNS s-a încheiat cu aproape o oră mai devreme decât fusese anunţat de către organizatori, singurul moment tensionat fiind cel de la Ministerul Agriculturii unde câţiva sindicalişti au încercat să forţeze cordonul de jandarmi.

24 afișări

Sindicaliştii BNS se îndreaptă spre autocarele care îi aşteaptă în parcarea de la Ateneul Român, iar o parte au plecat pe jos, pe strada Dem I. Dobrescu.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a declarat după terminarea protestului, că la întâlnirea de la ora 16.00, cu premierul, vrea să-i transmită acestuia mesajele pe care le-a formulat şi alte rânduri referitoare la nevoia de schimbare a atitudinii Guvernului.

"Avem nevoie de investiţii şi de locuri de muncă. M-am săturat să spunem că avem austeritate şi să stăm pe masă cu zeci de miliarde de euro. Nu putem vorbi de austeritate într-o ţară în care ai în ce să investeşti bani", a spus Costin.

El a arătat că şi ministrului Muncii i-a expus aceleaşi probleme şi că i-a subliniat acestuia nevoia existenţei unui program prin care să se genereze locuri de muncă.

Referitor la incidentul de la Ministerul Agriculturii, liderul BNS a spus că acolo a fost un spaţiu îngust şi s-a creat o busculadă.

El a subliniat că în timpul acţiunii a încercat respectarea spaţiului legal, tocmai pentru a nu le da satisfacţie celor care, profitând de anumite incidente, să aibă motiv să schimbe legislaţia şi să restricţioneze dreptul la libera manifestare.

"După incidentele de săptămâna trecută am transmis mesajul că riscăm să ne trezim cu legislaţie modificată şi cu restricţionarea dreptului la liberă manifestare", a spus Costin.

Acesta a spus că joi se va întâlni cu ceilalţi colegi de mişcare sindicală pentru a decide ce vor face în octombrie şi dacă vor merge împreună. "Important este că această acţiune să unească lideri de sindicat din toate sectoarele", a susţinut liderul BNS.

Sindicaliştii au depus memorii la ministerele Muncii, Administraţiei, Agriculturii şi Sănătăţii.

La protestul de marţi au participat aproximativ 5.000 de sindicalişti BNS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici