Protocol de colaborare între Agenţia Naţională Anti-Doping şi Colegiul Medicilor Bucureşti

Agenţia Naţională Anti-Doping şi Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti au încheiat, miercuri, un protocol de colaborare scopul acestuia fiind de prevenire şi combatere a dopajului în sport.

158 afișări
Imaginea articolului Protocol de colaborare între Agenţia Naţională Anti-Doping şi Colegiul Medicilor Bucureşti

Protocol de colaborare între Agenţia Naţională Anti-Doping şi Colegiul Medicilor Bucureşti

"Avem nevoie de sprijinul medicilor în apărarea sportului curat. Aportul lor în activitatea de prevenire a dopajului este vital. ANAD organizează o mulţime de cursuri dedicate sportivilor, medicilor sportivi şi personalului asistent al sportivilor, iar faptul că vom colabora cu o instituţie de prestigiu precum Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti ne dă un impuls şi mai mare în combaterea dopajului în sport, prin accesul nemijlocit la un public mai larg", a declarat prof. univ. dr. Graziela VÂJIALĂ, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

Cele două instituţii vor elabora şi desfăşura programe şi acţiuni comune prin care vor încerca să atragă atenţia asupra pericolului consumului de substanţe dopante. În acest sens, vor elabora documente informative şi vor organiza în comun cursuri de pregătire la care vor lua parte nu doar sportivi profesionişti, amatori sau practicanţi ai sportului recreativ, ci şi medici. Rolul acestora în creşterea gradului de conştientizare a publicului larg asupra pericolelor reprezentate de consumarea substanţelor aflate pe „Lista Interzisă” a Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA) este unul de extremă importanţă, în accepţia ambelor instituţii.

"Este esenţial ca un număr cât mai mare de medici să aibă informaţii despre lista substanţelor interzise în sportul de performanţă, dar şi despre efectul unor astfel de produse asupra sănătăţii celor care fac sport pentru recreere", a declarat prof. dr.Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Un prim pas în direcţia unei informări cât mai eficiente este publicarea şi pe site-ul CMMB a listei interzise.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici