Inspectorii ISU au dat amenzi de peste 920.000 de lei în urma controalelor în cluburi şi discoteci

Specialiştii ISU au dat 673 de amenzi în valoare totală de peste 920.000 de lei în urma controalelor efectuate în cluburi şi discoteci şi au închis o unitate din comuna Brăneşti, judeţul Gorj, pentru nerespectarea reglementărilor privind securitatea la incendii.

121 afișări
Imaginea articolului Inspectorii ISU au dat amenzi de peste 920.000 de lei în urma controalelor în cluburi şi discoteci

Inspectorii ISU au dat amenzi de peste 920.000 de lei în urma controalelor în cluburi şi discoteci

Potrivit unui comunicat de presă emis, miercuri, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în perioada 22 – 31 ianuarie 2017 au fost efectuate 898 de controale la cluburile şi discotecile din întreaga ţară, în urma cărora au fost aplicate 673 de amenzi în valoare totală de peste 920.000 de lei, pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

"Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu", se arată în comunicat.

Inspectorii au identificat, de asemenea, un operator economic din comuna Brăneşti, judeţul Gorj, care încălca grav cerinţele de securitate la incendiu prin faptul că numărul de clienţi era cu 10 la sută mai mare decât era prevăzut, astfel că activitatea a fost oprită.

Pompierii din subunităţile operative de intervenţie au efectuat, concomitent cu activităţile de control, 1.240 de misiuni de recunoaştere la operatori economici pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui incendiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici