„Cartel ALFA” solicită Guvernului să retragă ordonanţa de modificare a codurilor penale

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” anunţă că este solidară cu mişcarea de protest împotriva adoptării prin Ordonanţă a modificărilor la Codul Penal şi Codului de Procedură Penală, cerând Guvernului retragerea acesteia.

1192 afișări
Imaginea articolului „Cartel ALFA” solicită Guvernului să retragă ordonanţa de modificare a codurilor penale

„Cartel ALFA” solicită Guvernului să retragă ordonanţa de modificare a codurilor penale (Imagine: Bogdan Stamatin/ Arhiva Mediafax Foto)

"Considerăm că adoptarea de urgenţă a acestui act normativ, în modul în care s-a făcut, fără a respecta procedura de avizare prealabilă (ceea ce a împiedicat o reacţie normală şi în timp util), în ciuda reacţiei publice vehemente, a instituţiilor statului care s-au exprimat împotrivă, în lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat într-o societate democratică. Mai mult decât atât, modul acesta de a guverna creează un precedent periculos şi extrem de îngrijorător pentru alte proiecte de lege prevăzute a fi realizate în următoarea perioadă, într-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sănătăţii, legea educaţiei, legea salarizării bugetare, legea funcţionarului public, Codul economic, etc", transmite confederaţia.

Sindicaliştii susţin că pentru a respecta principiile de “eficienţă, responsabilitate, credibilitate, transparenţă şi deschidere către cetăţean”, PSD ar trebui să ceară Guvernului retragerea ordonanţei.

"Cei care au acordat încredere Partidului Social Democrat, au făcut-o în baza unor promisiuni de guvernare care să pună pe primul plan repararea inechităţilor sociale majore care polarizează societatea, aruncând de la an la an toţi mai mulţi cetăţeni în sărăcie, un dialog real cu actorii sociali, politici publice inclusive îndreptate spre creştere şi creare de locuri de muncă, precum şi creşterea investiţiilor publice în educaţie, sănătate şi infrastructură", precizează sindicatul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici