Protocol PG-MAI din 2012: Evaluările, în funcţie de numărul de rechizitorii şi măsuri preventive - FOTO

Parchetul General a încheiat, în anul 2012, un protocol cu MAI, ce avea drept scop consolidarea capacităţii în domeniul combaterii corupţiei, se arată în raportul privind activitatea desfăşurată pe perioada exercitării mandatului de procuror general (2006-2012) al lui Kovesi, actuala şefă DNA.

814 afișări
Imaginea articolului Protocol PG-MAI din 2012: Evaluările, în funcţie de numărul de rechizitorii şi măsuri preventive - FOTO

Protocol PG-MAI din 2012: Evaluările, în funcţie de numărul de rechizitorii şi măsuri preventive - FOTO

„Protocolul încheiat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor în domeniul consolidării capacităţii instituţionale în domeniul combaterii corupţiei. Documentul prevede desemnarea unor ofiţeri de poliţie judiciară la nivelul structurilor de poliţie din cadrul MAI, care vor avea, ca prioritate în desfăşurarea activităţii, faptele de corupţie şi infracţiunilor conexe, în vederea identificării făptuitorilor şi tragerii lor la răspundere penală. Prin acest protocol au fost stabilite criterii comune de evaluare a activităţii, respectiv, numărul de rechizitorii, valoarea prejudiciilor recuperate ori indisponibilizate şi numărul măsurilor preventive dispuse”, se precizează în raportul mandatului de procuror general al Laurei Codruţa Kovesi.

În acest raport, care a fost prezentat de jurnalista Sorina Matei, se arată că protocolul a fost încheiat pentru „eficientizarea activităţii” Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi pentru o mai bună colaborare cu instituţii şi autorităţi naţionale.

Însă protocolul încheiat cu MAI, înregistrat cu numărul 385/C/28.02.2012, prevede faptul că activitatea angajaţilor celor două părţi (poliţişti, procurori) este evaluată după numărul de rechizitorii, valoarea prejudiciilor şi numărul măsurilor preventive dispuse.

La acea vreme, ministru al Administraţiei şi Internelor, cu un mandat între 9 februarie - 27 aprilie 2012, era Gabriel Berca. În decembrie 2017, Gabriel Berca a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat pentru trafic de influenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici