Prutul a inundat câteva hectare de păşune la intrarea în ţară, în judeţul Botoşani

Râul Prut a ieşit din matcă, inundând, marţi dimineaţă, câteva hectare de păşune în localitatea botoşăneană Oroftiana, la intrarea în ţară.

40 afișări
Imaginea articolului Prutul a inundat câteva hectare de păşune la intrarea în ţară, în judeţul Botoşani

Prutul a inundat câteva hectare de păşune la intrarea în ţară, în judeţul Botoşani

Potrivit directorului Sectorului de Gospodărire a Apelor Botoşani, Vasile Cercel, cota înregistrată marţi dimineaţă la intrarea în ţară a râului Prut era de 514 centimetri, cu peste 80 de centimetri peste cota de inundaţii, iar în aval, la Rădăuţi Prut, cota de inundaţii a fost depăşită cu 20 de centimetri, ajungând la 430 de centimetri.

Vasile Cercel a precizat că de luni au fost anunţate primăriile din zona Prutului pentru evacuarea a două stâne din zona Baranca şi a unui număr de şapte balastiere.

El a menţionat că marţi au fost inundate câteva hectare de păşune la intrarea în ţară, fără să precizeze suprafaţa inundată.

"În mod sigur vom avea câteva hectare de luncă inundată, cu păşuni şi zone împădurite, însă cu cotele prognozate nu există pericolul inundării zonelor locuite. Sperăm ca după amiază debitele să se stabilizeze. Pentru aval nu există pericole, pentru că barajul de la Stânca Costeşti e pregătit să preia debitele din amonte", a declarat prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu.

El a precizat că efective ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sunt mobilizate în zona de nord a judeţului pentru a monitoriza situaţia şi a interveni în caz de necesitate.

Hidrologii au emis, luni seară, o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe râul Prut, în judeţul Botoşani şi cod galben în alte 25 de judeţe, valabilă până marţi, la ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici