Prutul ameninţă să iasă din matcă în zona Slobozia Oancea

Nivelul Prutului a depăşit cu 40 de centimetri cota de atenţie, motiv pentru care autorităţile locale au iniţiat deja lucrări pentru ridicarea unui dig provizoriu în dreptul localităţii gălăţene Slobozia Oancea, creşteri importante fiind prevăzute şi în ceea ce priveşte debitul râului.

40 afișări
Imaginea articolului Prutul ameninţă să iasă din matcă în zona Slobozia Oancea

Prutul ameninţă să iasă din matcă în zona Slobozia Oancea

Hidrologii apreciază că tendinţa crescătoare a Prutului se va menţine şi în următoarele zile, din cauza ploilor torenţiale înregistrate în judeţul Galaţi şi în nordul Moldovei, dar şi a deversărilor controlate din Barajul de la Stânca Costeşti, a informat Prefectura Galaţi.

"Prefectul judeţului Galaţi a solicitat specialiştilor de la Compania "Drumuri Naţionale" şi Comitetului local pentru situaţii de urgenţă din comuna Oancea să înceapă ridicarea digului provizoriu la Slobozia Oancea, după ce râul Prut a depăşit cu 40 de centimetri cota de atenţie şi a atins un nivel de 490 de centimetri şi un debit de 242 mc/s", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Emanuela Turcu.

Aceasta a completat că prefectul judeţului, Mihai Capră, s-a deplasat la faţa locului pentru a urmări evoluţia lucrărilor la digul improvizat.

Deşi mai sunt 60 de centimetri până când se va atinge cota de inundaţie, autorităţile se tem că în situaţia în care Prutul ar ieşi din matcă apa poate inunda Drumul Naţional DN 26, care se află foarte aproape de cursul de apă.

Vineri, în aceeaşi zonă, o rupere de nori a provocat inundarea a patru gospodării şi a două locuinţe. În plus, un autoturism al unui localnic a fost avariat după ce torentul format în urma ploilor abundente a purtat maşina pe o distanţă de aproximativ 400 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici