Prutul rămâne încă o zi sub avertizări cod portocaliu şi galben

Hidrologii au decis să prelungească până miercuri după-amiază avertizarea cod portocaliu pe Prut, pe sectorul cuprins între Ungheni şi Fălciu, codul galben rămânând valabil pe restul cursului râului, de la Stânca şi până la Oancea.

10 afișări
Imaginea articolului Prutul rămâne încă o zi sub avertizări cod portocaliu şi galben

Prutul rămâne încă o zi sub avertizări cod portocaliu şi galben (Imagine: Mediafax Foto)

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) anunţă, într-un comunicat de marţi, că hidrologii au decis să menţină codul portocaliu pentru sectorul Ungheni – Fălciu al râului Prut, aferent judeţelor Iaşi şi Vaslui. Totuşi, menţiunea hidrologilor este că există riscul ca, la Prisăcani şi Drânceni, nivelurile Prutului să se situeze, până miercuri, cu până la 15 centimetri peste cotele de pericol, însă nu a fost instituit codul roşu întrucât nu există pericolul depăşirii coronamentului digului.

Codul galben rămâne şi el valabil, tot pe Prut, pe două sectoare ale râului care-l încadrează pe cel avertizat cu cod portocaliu. Astfel, codul galben se va întinde de la Stânca Costeşti şi până la Ungheni şi de la Fălciu până la localitatea gălăţeană Oancea. Zonele avertizate cu cod galben sunt aferente judeţelor Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici