PS Ciprian Câmpineanul este noul arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei

Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, a fost ales joi, de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, cu majoritate de voturi, în funcţia de arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei.

1429 afișări
Imaginea articolului PS Ciprian Câmpineanul este noul arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei

PS Ciprian Câmpineanul este noul arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei (Imagine: www.patriarhia.ro)

PS Ciprian Câmpineanul a fost ales cu 41 de voturi din 47 valabil exprimate de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, întrunit la Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia patriarhului Daniel.

Celălalt candidat la Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, PS Ambrozie, a obţinut şase voturi.

Ceremonia de întronizare a noului arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei va avea loc în Catedrala arhiepiscopală cu hramul Înălţarea Domnului din municipiul Buzău în 10 martie.

Scaunul arhiepiscopal de la Buzău a rămas vacacant după decesul Înaltpreasfinţitului Părinte Epifanie, în 7 ianuarie 2013.

Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul s-a născut la Suhuleţ, în judeţul Iaşi, la data de 19 aprilie 1965.

În anul 1987 a absolvit Seminarul Teologic din Buzău, iar în 1992 a devinit licenţiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Bucureşti. Studiile doctorale în teologie le-a urmat la Universitatea Aristotelica, Tesalonic, Grecia, obţinând titlul de doctor în anul 1997. Între anii 1998 -1999 a urmat la Bari, Italia, Studii de bizantinologie şi ecumenism.

În 1992 a intrat în monahism la mănăstirea Crasna, judeţul Prahova.

În 2000 a fost hirotonit ieromonah, iar în iulie 2002, a fost ales episcop-vicar patriarhal, fiind hirotonit arhiereu la 22 septembrie 2002. PS Ciprian Câmpineanul a coordonat Cancelaria Sfântului Sinod şi sectoarele Relaţii Bisericeşti şi Interreligioase, Comunităţi Externe şi Social- Filantropic. 

Din anul 2009 este secretarul Sfântului Sinod al BOR. PS Ciprian Câmpineanul este preşedintele Comisiei Patristice a Patriarhiei Române, membru în Comisia Mixtă de Dialog Teologic între Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică şi membru în Conferinţa Panortodoxă Presinodală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici