PS Varsanufie Prahoveanul a slujit la Rahova. Gigi Becali nu a fost prezent

PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a slujit, duminică, la Penitenciarul Rahova, unde face acest lucru periodic, Gigi Becali nefiind printre deţinuţii care au asistat la această slujbă, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Patriarhiei.

405 afișări
Imaginea articolului PS Varsanufie Prahoveanul a slujit la Rahova. Gigi Becali nu a fost prezent

PS Varsanufie Prahoveanul a slujit la Rahova. Gigi Becali nu a fost prezent

"PS Varsanufie Prahoveanul merge periodic la penitenciarele Rahova şi Jilava, dar şi la altele din Arhiepiscopia Bucureştilor, cum sunt penitenciarele Ploieşti şi Târgşor, pentru a săvârşi Sfânta Liturghie, în cadrul activităţii misionare pe care o are de îndeplinit", a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

Sursa citată a adăugat că, pe de altă parte, PS Varsanufie Prahoveanul supraveghează, în această perioadă, atât lucrările de pictare a unei biserici de la Penitenciarul Rahova, cât şi pe cele de construire de la capela Penitenciarului Jilava.

Părintele Stoica a mai spus că participarea PS Varsanufie Prahoveanul la Sfânta Liturghie din Duminica Slăbănogului, săvârşită la Penitenciarul Rahova, a fost stabilită cu mult timp înainte ca Gigi Becali să fie condamnat şi încarcerat acolo.

De altfel, potrivit aceleiaşi surse, Becali nici nu participat la slujba de duminică de la Rahova, ţinută de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În acelaşi context, oficialii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, pentru MEDIAFAX, că la slujbe participă 50 de deţinuţi, conform unei programări lunare.

Gig Becali este încarcerat la Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de către instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici