PSD a favorizat traficul de persoane, spune ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman. Cum a reacţionat Ciolacu

  • Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, atacă fostul Guvern PSD şi spune că acesta a încurajat infractorii.
  • Zuckerman cere Parlamentului să îşi protejeze cetăţenii şi să repare prejudiciile cauzate de fostul Executiv.
  • În replică, preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul PNL de lipsa implicării în problemele justiţiei.
5111 afișări
Imaginea articolului PSD a favorizat traficul de persoane, spune ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman. Cum a reacţionat Ciolacu

PSD a favorizat traficul de persoane, spune ambasadorul SUA. Cum a reacţionat Ciolacu

Dacă ai încă în minte cazul "Ţăndărei" şi altele care implică traficul de persoane, să ştii că acestea fac obiectul unui raport întocmit de Departamentul de stat al SUA. România este una dintre principalele ţări din Europa de unde provin victimele reţelelor de traficanţi, iar Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, spune că vina aparţine fostului Guvern PSD, care a lăsat o moştenire grea în urma sa. 

Zuckerman are încredere în actuala guvernare şi cere Parlamentului să-i prindă pe infractori, astfel încât tu să te simţi protejat.

„Raportul a constatat că anul trecut, sub fostul Guvern, efortul de combatere a traficului de persoane a fost diminuat, numărul de condamnări şi urmăriri penale pe traficul de persoane a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară.

Bandele de crimă organizată au traficat cu neruşinare oameni, ştiind că probabil vor scăpa nepedepsiţi, aşa cum s-a întâmplat de multe ori în trecut. 

Fac apel la conducerea Parlamentului. Începeţi să lucraţi imediat cu Guvernul pentru a adopta legislaţia necesară pentru a urmări rapid infractorii, pentru a confisca câştigurile obţinute ilegal din vânzarea persoane, pentru a proteja mai bine victimele traficului şi pentru a repara prejudiciile cauzate de fostul Guvern, prejudicii care i-au încurajat pe infractori”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România.

În replică, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, susţine că Parlamentul şi-a făcut treaba, iar România are una dintre cele mai eficiente legislaţii în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane.

În plus, preşedintele Camerei Deputaţilor spune că n-a văzut ca actualul Guvern liberal să fie interesat de rezolvarea problemelor ce ţin de justiţie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici