PSD cere eliminarea condiţiei de plată a impozitelor pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a solicitat, joi, Guvernului, eliminarea condiţionării acordării indemnizaţiei de creştere a copilului de plata taxelor şi impozitelor locale.

120 afișări
Imaginea articolului PSD cere eliminarea condiţiei de plată a impozitelor pentru indemnizaţia de creştere a copilului

PSD cere eliminarea condiţiei de plată a impozitelor pentru indemnizaţia de creştere a copilului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plumb a cerut Guvernului modificarea prevederilor Ordonanţei 124/2011, prin care acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului este condiţionată de plata taxelor şi impozitelor locale.

Ea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că astfel de condiţionalităţi pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu există nicăieri în lume, indemnizaţia respectivă fiind un drept al copilului.

Plumb a acuzat lipsa programelor sociale ale actualei majorităţi guvernamentale şi a spus că măsurile sociale "au avut efect doar asupra cifrelor, efectele asupra populaţiei fiind catastrofale".

La aceeaşi conferinţă de presă, senatorul PSD Georgică Severin a afirmat că menţinerea prevederilor OG 124 arată că actualul Guvern "continuă politica drujba şi coasa" a precedentului Executiv condus de Emil Boc.

"Actuala putere continuă tentativa de a decima poporul român prin măsuri antisociale. Regimul Băsescu a abandonat caracterul social al statului, obligatoriu prin Constituţie", a spus senatorul PSD.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici