Pui de urs capturat din centrul Braşovului (Video)

Un pui de urs a fost capturat, în noaptea de joi spre vineri, pe strada Crişan din Braşov, după ce a coborât la un container de lângă un restaurant din centrul oraşului.

49 afișări
Imaginea articolului Pui de urs capturat din centrul Braşovului (Video)

Pui de urs capturat din centrul Braşovului (Video)

Puiul de urs a fost capturat de angajaţii Serviciului Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) Braşov în timp ce se hrănea cu resturile dintr-un container din centrul municipiului.

Potrivit şefului SPGA Flavius Bărbulescu, echipele serviciului au fost alertate de localnici care au semnalat prezenţa puiului în curţile şi grănile din zona Crişan şi strada Lungă.

Echipele SPGA au reuşit să tranchilizeze animalul după o intervenţie care a durat mai bine de trei ore.

"A fost o intervenţie dificilă pentru că ursul ne-a alergat serios. El a ieşit din pădure pe strada Carierei şi apoi a luat-o pe strada Lungă. Acolo ne-a alergat prin curţile şi grădinile oamenilor şi apoi a ieşit pe strada Crişan, unde l-am găsit pe lângă containerul cimitirului din zonă”, a declarat Flavius Bărbulescu.

Conform sursei citate, pentru tranchilizarea totală a puiului de urs a fost nevoie de două doze tranchilizante.

Acesta este al şaptelea exemplar capturat în ultimele trei săptămâni dintr-un total de 13 exemplare de urşi aflaţi sub monitorizarea SPGA Braşov.

Ursul capturat în noaptea de joi spre vineri a fost transportat la Grădina zoologică, de unde va fi mutat în alt fond de vânătoare.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici