Puiu Mironescu, cercetat în cazul asasinării lui Mararu, bătut cu bâtele de mai multe persoane

Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu, cercetat în cazul asasinatului de la Piatra Neamţ în cazul fraţilor Mararu, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Bacău, luni seară, după ce a fost lovit cu bâtele de patru persoane cu care se şicanase în trafic, la intrarea în Bacău.

779 afișări
Imaginea articolului Puiu Mironescu, cercetat în cazul asasinării lui Mararu, bătut cu bâtele de mai multe persoane

Puiu Mironescu, cercetat în cazul asasinării lui Mararu, bătut cu bâtele de mai multe persoane (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Potrivit poliţiştilor băcăuani, incidentul s-a petrecut la bariera situată la ieşirea din municipiul Bacău, unde maşina lui Mironescu, un autoturism Audi, în care se mai afla şi prietena acestuia, a fost lovită frontal de un alt autoturism din care au coborât patru indivizi înarmaţi cu bâte.

Poliţiştii spun că iniţial şoferii s-au şicanat în trafic, după care cele două maşini s-au ciocnit

"După ce s-au şicanat în trafic reciproc o porţiune de drum pe care s-au deplasat în acelaşi sens, maşina BMW a intrat în depăşire şi a virat brusc în faţa celeilalte maşini, astfel încât impactul a fost frontal", a declarat subcomisarul Aurelian Nădejde, şeful Poliţiei Rutiere a municipiului Bacău, care a precizat că în urma impactului şoferul autoturismului BMW a rămas blocat în maşină.

După impact, patru persoane aflate în autoturismul BMW au coborât şi l-au luat la bătaie pe Mironescu, lovindu-l cu bâtele.

La acel moment, prin zonă trecea un echipaj al Poliţiei Rutiere, moment în care atacatorii s-au urcat într-un alt autoturism şi au fugit.

Puiu Mironescu a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, suferind mai multe fracturi şi traumatisme în urma loviturilor primite.

La spital au ajuns şi prietena lui Mironescu, dar şi şoferul autoturismului BMW, care au fost răniţi în urma impactului dintre cele două maşini.

Mirela Romaneţ, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Bacău, a declarat că Mironescu a suferit fracturi la mâini şi la picioare, precum şi la cutia craniană.

Prietena lui Mironescu este internată în secţia de ortopedie, iar la secţia de chirurgie este internat Laurenţiu Păvălucă, şoferul autoturismului BMW.

Încă de luni seară, Spitalul Judeţean Bacău este păzit de mascaţi şi jandarmi.

În februarie 2006, Mironescu a fost victima unui atac armat, în apropierea locuinţei sale din Piatra Neamţ. El a fost împuşcat în partea stângă a maxilarului şi în piciorul drept.

În luna ianuarie a acestui an, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au pus sub acuzare pe Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu, în cazul asasinării lui Gheorghe Mararu.

Acesta este acuzat de complicitate la omor deosebit de grav, fiind cercetat în stare de libertate de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mironescu a fost cel care i-a furnizat arma lui Chilat şi care l-a anunţat că Gheorghe Mararu se află în cafeneau unde a avut loc asasinatul.

Asasinatul de la Piatra Neamţ a avut loc în 14 noiembrie 2010, într-o cafenea din municipiu, unde Gheorghiţă Mararu şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), au fost împuşcaţi de Cristian Chilat (40 ani), zis Falău. Potrivit anchetatorilor, acesta l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit.

În urma atacului Gheorghe Mararu şi-a pierdut viaţa, iar fratele acestuia a fost rănit.

Fraţii Mararu se ocupau cu cămătăria.

În acest caz a fost arestat Cristian Chilat, care este recidivist, având condamnări pentru distrugere şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, a secretarului de stat Dan Fătuloiu, şi cu depunerea demisiei de către şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric.

Pe de altă parte, comisarul Aurelian Şoric este judecat în Consiliul Superior de Disciplină din IGPR, la solicitarea ministrului Internelor, pentru afirmaţiile şi comportamentul avute în urma asasinatului din 14 noiembrie şi pentru modul în care a condus IPJ Neamţ, anunţa şeful Corpului de Control din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestor principal de poliţie Aurel Vlădulescu.

Aurelian Şoric a acreditat, prin afirmaţiile făcute, ideea că Poliţia agreează cămătăria, subminând încrederea populaţiei în serviciul poliţienesc şi a încercat să diminueze autoritatea conducerii MAI prin incitarea şefilor de post din judeţul Neamţ, declara chestorul Aurel Vlădulescu.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici